2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Veiksmīgi noslēgusies „Zemūdens valstības” vasaras nometņu sezona

Veiksmīgi noslēgusies „Zemūdens valstības” vasaras nometņu sezona

Veiksmīgi noslēgusies „Zemūdens valstības” vasaras nometņu sezona

Vasaras brīvlaiks ir pagājis un sācies jaunais mācību gads. Daudziem bērniem un jauniešiem tā bija iespēja izrauties no ierastās ikdienas un iesaistīties vasaras nometnēs.

Ar gandarījumu uz aizvadīto darbīgo un radošo sezonu atskatās arī Jēkabpils bērnu un jauniešu piedzīvojumu un atpūtas nometnes „Zemūdens valstība” radošā komanda. Nometņu vadītāja un organizatore ar septiņu gadu pieredzi, Zanda Lamba uzsver, ka bērniem nometne ir ne tikai saturīgs un kvalitatīvi pavadīts brīvais laiks, bet arī iespēja radoši darboties, atklāt savus talantus, pierādīt un pārvarēt sevi, uzdrīkstēties, iegūt jaunus draugus un, kas nav mazsvarīgi, nometnē bērni gūst pozitīvas un neaizmirstamas emocijas.

Kopā šovasar „Zemūdens valstība” aizvadīja 8 darbīgas nedēļas, nometnes apmeklēja vairāk kā 250 bērni un jaunieši vecumā no 4 līdz 17 gadiem. Jau vairākus gadus pēc kārtas „Zemūdens valstībai” ir izveidojusies laba sadarbība ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību, kas arī šovasar sniegusi līdzfinansējumu vairākām nometnēm: tika līdzfinansētas gan dienas nometnes, gan diennakts nometnes.

Tomēr ir vēl kāds iemesls, kas Z. Lambai liek atskatīties uz aizvadīto sezonu ar gandarījumu, proti, laika posmā no 27.jūlija līdz 7.augustam ar labdarības misiju Latvijā jau otro reizi viesojās starptautiskās organizācijas „Orphan’s Heart” (tulk. Bāreņa sirds) pārstāvji.Līdzīgi kā pagājušajā gadā arī šovasar misijas ietvaros organizācijas biedri sagādāja iespēju Jēkabpils pilsētas maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērniem bez maksas apmeklēt nedēļu garu diennakts nometni labiekārtotā atpūtas kompleksā „Ānes muiža”, Ozolnieku novadā, kur par kvalitatīvām bērnu brīvā laika pavadīšanas iespējām gādāja pieredzējusī „Zemūdens valstība” komanda. Nedēļas garumā bērni izdzīvoja aizraujošu tematisko nometni „Robinsonu piedzīvojumi”. Līdzfinansējumu diennakts nometnei, kuru apmeklēja Jēkabpils maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērni, sniedza arī Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Šo iespēju ar „Orphan’s Heart” starpniecību Latvijas bērniem nodrošināja Amerikas iedzīvotāju konkrēti šim mērķim saziedotie līdzekļi, turklāt bērni saņēma arī citas brīnišķīgas dāvanas, ko ar labvēļu gādību, bija sarūpējuši organizācijas pārstāvji. Starp tām, ņemot vērā strauji tuvojošos mācību gada sākumu, bija arī skolas somas ar dažādām mācību procesā noderīgām lietām, un katrs nometnes dalībnieks vienu no tām saņēma dāvanā. Kā atzina paši organizācijas biedri, šādi viņi vēlas kaut nedaudz atbalstīt bērnu vecākus.

Jāatzīmē, ka „Orphan’s Heart” ir starptautiska labdarības organizācija, kas šobrīd aktīvi darbojas 12 pasaules valstīs, ieskaitot Latviju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt bērniem un ģimenēm no dažādām valstīs, sniedzot gan emocionālu, gan praktisku palīdzību.

Kaut vasaras brīvlaiks ir pagājis un nometnes aizvadītas, tomēr vēl arvien spilgtā atmiņā palikuši vakari pie nometnes ugunskura, kopīgās aktivitātes, aizraujošās spēles, daudzie spilgtie talanti un citi kopā pavadītie brīži. Atminoties šos īpašos mirkļus, „Zemūdens valstībasradošā ” komanda gan lielajiem, gan mazajiem nometniekiem vēl veiksmi jaunajā mācību gadā!

Atstājiet komentāru