2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku apstiprina jēkabpilietim Guntim Kalniņam

Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku apstiprina jēkabpilietim Guntim Kalniņam

Saeima šodien apstiprināja deputāta pilnvaras jēkabpilietim Guntim Kalniņam (ZZS) uz laiku, kamēr Raimonds Bergmanis (ZZS) pilda aizsardzības ministra pienākumus.

 

Kalniņš šodien tika ievēlēts Juridiskajā komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, savukārt no šīm abām komisijām atsaukts deputāts Juris Vectirāns (ZZS). To vietā Vectirāns ievēlēts Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

 

Bergmanis jūlijā bija iesniedzis iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz aizsardzības ministra pienākumu pildīšanas laiku.

 

12.Saeimas vēlēšanās Kalniņš pēc iegūto punktu skaita ir nākamais pretendents uz deputāta amatu no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Zemgales vēlēšanu apgabala saraksta.

 

Pieņemtajā lēmumā noteikts, ka Kalniņam pilnvaras apstiprinātas uz laiku, kamēr no ZZS kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

 

Pērn Centrālajai vēlēšanu komisijai Kalniņš sniedzis informāciju, ka ir SIA "Armikss" valdes loceklis un Jēkabpils pilsētas privatizācijas komisijas loceklis.

 

Kalniņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis profesionālo maģistra grādu siltumenerģētikā un siltumtehnikā, iegūstot inženiera kvalifikāciju. Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā viņš ieguvis inženiera-mehāniķa kvalifikāciju.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Viesis
    02.07.2018 18:25
    Ja bildē ir Kalniņš, tad nu gan...main;ijies līdz nepazīšanai...

Atstājiet komentāru