2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils slimnīcas ārsti sodīs par pacientes siešanu pie gultas

Jēkabpils slimnīcas ārsti sodīs par pacientes siešanu pie gultas

Veselības inspekcija (VI) sodīs Jēkabpils reģionālās slimnīcas mediķi par pacientes siešanu pie gultas, otrdienas vakarā vēsta LTV raidījums "Panorāma".


VI bija vērsušies kādas Jēkabpils reģionālajās slimnīcas pacientes tuvinieki, norādot, ka viņu radiniece mūža pēdējās dienās slimnīcā bijusi piesieta pie gultas.

Inspekcija secinājusi, ka, lai gan nāve iestājusies smago saslimšanu dēļ, nepārtraukta piesiešana nebija vajadzīga.

Ārstējošai ārstei, neiroloģei un psihiatrei Mārai Jaundālderei līdz 25. augustam jāierodas inspekcijā, kur tiks noformēts administratīvā pārkāpuma akts, skaidro raidījumā. Viņai draud brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro. Taču VI uzskata, ka notikušais ir arī slimnīcas vadītāja atbildība.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs mediķi nav sodījis. Tāpat slimnīcas vadība sola, ka šo lēmumu apstrīdēs, jo uzskata, ka tajā ir vairākas nepilnības.

Pēc notikušā Jēkabpils reģionālā slimnīca ieviesusi savas vadlīnijas par to, kādos gadījumos pacientu drīkst fiksēt, kādos – nē, un cik bieži pacients jāaprauga.

Savukārt veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) solījis raidījumam līdz gada beigām ieviest vienotu noteikumus visās slimnīcās.

Jaunie noteikumi paredzētu, ka līdzīgi kā psihiatriskajās slimnīcās, fiksēt pacientu drīkstēs tikai divas stundas pēc kārtas. Tāpat šādi fiksētu pacientu nepārtraukti būs jāuzrauga medmāsai vai sanitāram.

 

Komentāri (0-10/20)

  • Guest
    02.07.2018 18:33
    Un kāpēc tuvinieki veco cilvēciņu bija pametuši vienu nomiršanai slimnīcā? Bez atbalsta, bez rūpēm, bez klātbūšanas pēdējā brīdī? Kauna nav tagad vainot mediķus un māsiņas! Dakterei vajadzēja sēdēt klāt un turēt gultā visas 24 stundas?!? Pārējie pacienti lai iztiek kā grib! Vienmēr kāds cits ir vainīgs, ne paši...
  • Ina
    02.07.2018 18:25
    Zane! Kā Jūs varat spriest par nepareizām diagnozēm? Kaunējusies būtu. Ja tik gudra, velciet mugurā ārsta virsvalku un uz priekšu, uz neiroloģijas nodaļu. Jūs tur gaida....Tad viss būs pareizi.
  • Dan
    02.07.2018 18:25
    Es nekad neesmu bijis Jeekabpils slimnicas pusee, bet soreiz man ir jaasaka- vinjiem ir 300% taisniiba un tik jobnutos pacientu radiniekus vel ir japameklee.. Ne bled, davai 4ista piesiesim pie juusu "slimniecinja" personaalu lai tas 24/7 vinju veerotu utt bet tad arii pashi maksaajiet tam personaalam 5kartiigu atalgojumu.. Es pats esmu medikjis un neadekvaatos pacientu radiniekus man taa pabiezhi traapaas redzeet, kautgan straadaaju bishkk savaadaakaa mediciinas nozaree.. Bet tas ir vaajpraats vel atljaut tiem izdzimtenjiem peectam kko smirdeet internetaa utt.. Jus bled pastradajiet ar tadiem pacientiem un tad skatiisimies kaa juus dziedaasiet par piesiesanas kaitigumu, un vispar, ko jus tur bled atradaat kaitigu.. ak jaa, jums vnk vajadzeja personala uzraudziibu 24/7
  • Pastnieks
    02.07.2018 18:25
    ...mana pieredze ar Jēkabpils Slimnīcu ir pozitīva. Tas ka ir viena ārste, kuras dēļ ir ši jezga. Gan bojā iespaidu par visu slimnīcu. Arī man ir bijusi darīšana ar šo konkrēto ārsti, tas bija pilnīgs ārprāts. Noteikti ir vēl interesantāki gadījumi.
  • Dora
    02.07.2018 18:25
    laura:
    Sausmas jekabpils slimnica strada pretigi arsti.


    Nevienā slimnīcā nestrādā pretīgi ārsti, bet bezkaunīgi pacienti gan mēdz būt katrai slimnīcai. Pacientu tiesības ir brīvi izvēlēties savu ārstu un ārstniecības iestādi profilaksei, diagnostikai, dažādu slimību un traumu ārstēšanai, kā arī rehabilitācijai.
  • laura
    02.07.2018 18:25
    Sausmas jekabpils slimnica strada pretigi arsti.
  • tante
    02.07.2018 18:25
    Tie radinieki, kuri nu ir tik ļoti uztraukušies, paši varēja sēdēt pie savas radinieces un viņu dažas dienas pieskatīt. Paši! Kā simtiem citu tuvinieku, kuri paši kopj un pieskata savus mīļos slimnieciņus.
    Ja būtu tantīte salauzi kājas vai rokas, izkrītot no gultas, būtu vēl skaļāks bļāviens!
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    Zane!Kāpēc nesēdēji pie SAVAS MAMMAS redzot,ka slimnīcā netiek galā?Ja jau esi tik pareiza,tad varēji parūpēties!Tikai nesaki ,ka biji aizņemta darbā!Cilvēki atrod risinājumus dažādām situācijām.Sūdzēties ir visvieglāk!
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    bet man par Jēkabpils slimnīcu tikai pozitīvs iespaids...nebūsim tik kategoriski...
  • Milda
    02.07.2018 18:25
    Viegli ir kritizēt un zākāties,ja viedoklis radies no lasītā un dzirdētā.Aizejiet un pasēdiet Neiroloģijas nodaļā,paskatieties,kā tas izskatās realitātē.Cilvēki pēc insulta nekoordinātām kustībām mēģina celties,iet,tie,kas puslīdz labākā stāvoklī,pieskata tos,kas īsti neapzinās,ka apdraud paši sevi...Neviens šos cilvēkus nesien,lai izbaudītu savu varu un pabarotu sadistu sevī-tas notiek īpašos gadījumos cilvēka paša drošības nolūkos,jo katram klāt izstāvēt nav iespējams.Viss nodaļas personāls ir atsaucīgi,profesionāli un dara visu iespējamo,paldies viņiem.Un ja kādam ir pretenzijas pret pacienta ierobežošanu,tad var savam tuviniekam sēdēt blakus,tas taču nav liegts.Ja būs kāds,kas pieskata,neviens nevienu nesies,bet ja neviena nav,personālam ir jādara savs darbs un nemierīgu klientu tur netrūkst,īslaicīga kustības ierobežošana ir tikai visu sirdsmieram.Un neviens tur nav pamests bez uzmanības-gan māsiņas,gan sanitāre ik pa brīdim palūkojas katrā palātā,vai viss ir kārtībā.
12

Atstājiet komentāru