2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā notiks Donoru diena

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā notiks Donoru diena

Trešdien, 19. augustā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā gaidāma rosība. Asins sagatavošanas nodaļa gaida gan tādus asins donorus, kas asinis ziedojuši jau iepriekš, gan īpaši tādus, kas to nolems darīt pirmo reizi.


Ja esi 18 līdz 65 gadus jauns, sver ne mazāk par 50 kg, dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu, esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi, esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis, esi pirms tam ir lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma, šī ir Tava iespēja izdarīt kaut ko labu un izglābt kāda cilvēka dzīvību. Turklāt asins ziedošana ir veselīga! Nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs.


Donoru dienā - 19. augustā asinis varēs ziedot no 9:00 – 13:00 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā Asins sagatavošanas nodaļā Stadiona ielā 1 (Ambulatorajā daļā 2.stāvā). Ja netiec šajā dienā – nebēdā. Asinis šeit var regulāri ziedot katru pirmdienu no 12:00 - 15:00 un otrdienu no 9:00 – 13:00. Tālrunis uzziņām: 65237853. Vajadzība pēc konkrētās asinsgrupas asinīm mainās katru dienu. Pirms ziedot asinis, ieskaties www.donors.lv.


Atceries - ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi, ID karti vai autovadītāja apliecību. Nepieciešams līdzi paņemt arī bankas konta numuru, jo no 1. augusta donoriem kompensācija tiek ieskaitīta bankas kontā.
Donoru diena notiek Valsts Asinsdonoru centra kampaņas „Mums ir viena asinsrite” ietvaros, kas tiek īstenota, lai atgādinātu, ka mēs visi esam saistīti un kādu dienu asinis var vajadzēt jebkuram no mums.

VADC Administratīvais departaments,
Tālr.: 67408878, www.donors.lv
Informācijai:
Gunta Misāne, kampaņas reģionālo pasākumu koordinatore

Atstājiet komentāru