2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Radžu peldvietas ūdens kvalitāte atbilst prasībām

Radžu peldvietas ūdens kvalitāte atbilst prasībām

Pēc 7. un 8.jūlijā Veselības inspekcija veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm oficiālajās peldvietās, tajā skaitā Radžu ūdenskrātuves Zilā karoga pludmalē, ūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties tajās ir atļauts, informē Jēkabpils pilsetas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Peldūdens kvalitātes pārbaude tiek veikta katru mēnesi, novērtējot ūdens kvalitāti pēc laboratoriskiem un vizuāliem rādītājiem. Laboratorijā tiek veikti mikrobioloģiskie mērījumi, savukārt vizuāli tiek novērtēta ūdens krāsa, virsmas aktīvās vielas, naftas produktu klātbūtne, zilaļģu vai zaļaļģu masveida savairošanās u.c. rādītāji. Veselības inspekcija ievāc ūdens paraugus ik mēnesi oficiālās peldsezonas laikā no 15.maija līdz 15.septembrim. Nākamie ūdens paraugi peldvietās tiks ņemti 10. un 11.augustā.

Radio1.lv novērojumi liecina, lai iedzīvotāji aktīvi izmanto Radžu ūdenskrātuves priekšrocības. Tāpat atgriezoties siltajam laikam peldētgribētāji sastopami arī Daugavā pie Jēkabpils, lai gan šeit par savu drošību uz ūdens ir jāatbild pašiem, ņemot vērā Daugavas gultnes izmaiņas un straumi. Radžu ūdenskrātuve ir vienīgā oficialā peldvieta Jēkabpilī. Šeit šogad izvietoti vairaki atpūtas objekti.

Tāpat līdz 30.augustam ieskaitot sestdienās un svētdienās tiks uzsākta autobusu kustība no tirdzniecības centra „Sala” līdz Radžu ūdenskrātuvei. Autobusu kustība tiks nodrošināta no plks. 11:00 līdz 19:30, ar stundas intervālu.

Atstājiet komentāru