2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Lubānā atrasts no Jēkabpils apkārtnes atvests nesprādzis mīnmetēja lādiņš

Lubānā atrasts no Jēkabpils apkārtnes atvests nesprādzis mīnmetēja lādiņš

15.jūlijā pēc plkst.18 Lubānā tika atrasta Otrā pasaules kara laika nesprāgusi mīnmetēja mīna, kā vēlāk noskaidrojās tā kopā ar smiltīm atvesta no Jēkabpils apkārtnes.

 

Kā informēja Lubānas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Butlere, tas ir unikāls gadījums, kad pašā pilsētas centrā tiek atrasts nesprādzis mīnmetēja lādiņš.

 

Pašlaik Lubānā notiek būvdarbi projekta "Lubānas ūdenssaimniecības attīstības II kārtas" laikā, ko veic SIA "Hektors". Būvdarbu veicēji, līdzinot smiltis, nejauši atraduši nesprāgušu mīnu Oskara Kalpaka ielas un Krasta ielas krustojumā netālu no Sociālā dienesta. Kā tika noskaidrots, mīnmetēja lādiņš ir atvests kopā ar smiltīm no karjera, kas atrodas ceļa posma Varakļāni-Jēkabpils labajā pusē.

 

Uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukta policija, kā arī nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti. Kad Lubānā ieradās Valsts policijas Vidzemes reģiona Madonas iecirkņa ekipāža un sapieri no Rēzeknes, tika novērsti iespējamie draudi pilsētas iedzīvotājiem, aizvedot mīnu un vēlāk to neitralizējot.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru