2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Valsts kontrole aicina Jēkabpils iedzīvotājus sniegt informāciju par dzīvojamo māju apsaimniekošanu

Valsts kontrole aicina Jēkabpils iedzīvotājus sniegt informāciju par dzīvojamo māju apsaimniekošanu

Vai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšana tiek veikta efektīvi un atbilstoši normatīvo aktu prasībām? Lai sniegtu atbildi uz šo jautājumu, Valsts kontrole ir uzsākusi lietderības revīziju „Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas efektivitāte un atbilstība normatīvo aktu prasībām”. Revidenti veic pārbaudes astoņās pašvaldībās, tajā skaitā arī Jēkabpilī.

 

Pārbaudes tiek veiktas Talsu, Ludzas, Grobiņas, Olaines, Dobeles novadu, Jēkabpils, Rēzeknes un Liepājas pilsētu pašvaldības kapitālsabiedrībās, kas nodrošina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošanu.

 


Lai iegūtu pēc iespējas plašāku un detalizētāku informāciju, Valsts kontrole ir sagatavojusi anketu un aicina iedzīvotājus iesaistīties, un aktīvi paust viedokli par savu māju apsaimniekošanu.

 


Valsts kontrole apliecina, ka saņemtā informācija būs konfidenciāla un netiks izpausta citām personām. Iegūtās ziņas tiks izmantotas tikai apkopotā veidā, nenorādot personu datus.

 


Anketa atrodama Valsts kontroles mājaslapā :


http://www.lrvk.gov.lv/aptaujas-anketa-lietderibas-revizijas-daudzdzivoklu-dzivojamo-maju-parvaldisanas-efektivitate-un-atbilstiba-normativo-aktu-prasibam-ietvaros/ 

Ilva Liepiņa - Milzarāja,
Valsts kontroliera biroja Sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-4/4)

  • Valērijs
    02.07.2018 18:25
    Nu tad beidzot arī iedzīvotājiem dota iespēja teikt savu vārdu...
  • isgla
    02.07.2018 18:25
    Ždanoka rēgs un netikumi tā arī palicis tai iestādē.
  • SB
    02.07.2018 18:25
    Pilnīgi piekrītu pa Jēkabpils namu pārvaldi, noteikti jābūt revīzijai. Bet tāpat jāpārbauda arī Bebru kooperatīvo sabiedrību Bērziņš, jo tur sieviete saimnieko visu pēc sava prāta un vispār nevienam neatskaitās.Mūžīgi nav naudas - ir tikai problēmas. Kas ir grāmatvede vispār nav zināms un kas notiek ar finansēm arī noslēpums.
  • Kristaps
    02.07.2018 18:25
    Oi, ja tā kārtīgi izpētītu kas notiek JK Namu pārvaldē, tur zili brīnumi nāktu gaismā. Piemēram, JK Namu pārvalde nesniedz absolūti nekādu informāciju par to, kur tad paliek no klientiem iekasētā nauda. Gada beigās nevienas tāmes, nevienas atskaites, lai gan pēc likuma un taisnības iedzīvotājiem pienāktos redzēt kur paliek apsaimniekošanas nauda. Ja neatskaitās, ja tāmes neuzrāda, tātad tam ir kāds iemesls. Un vienīgais loģiskais secinājums - nauda tiek izsaimniekota! Gan jau tāmes par kaut kādiem nereāliem cipariem u.t.t.

Atstājiet komentāru