2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nesen rekonstruētajā Rīgas ielā Jēkabpilī “iesēdies” asfalts (FOTO)

Nesen rekonstruētajā Rīgas ielā Jēkabpilī “iesēdies” asfalts (FOTO)

Radio1.lv šodien aculiecinieki ziņoja, ka Rīgas ielā netālu no grāmatnīcas “Zvaigzne ABC” iesēdies asfalts, kas liecina, ka zem tā ir izskalota grunts un asfalts var arī ielūzt, dažas plaisas ielas asfaltā jau varot manīt, jo izveidojis samērā liels padziļinājums. Vieta, kur asfalts iesēdies ir norobežota.

 

Tāpat arī aculiecinieki norādīja, ka asfalts vēl neesot iebrucis, bet ieliekums tajā izveidojies acīmredzams. Vēl šorīt no rīta ielai nebijis ne vainas, taču pēc pusdienlaika jau bija parādījies šis ieliekums. Aculiecinieki izteica pieņēmumu, ka iespējams, notikusi kāda ūdensvada avārija un ūdens grunti zem ielas izskalojis.

 

Lai noskaidrotu, kas noticis, sazinājāmies ar Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktoru Raiti Sirmoviču.

 

“Šajā vietā nav notikusi ūdensvada vai kādu citu komunikāciju avārija. Lietus ūdeņi izskalojuši grunti zem ielas un tā ir ieliekusies jeb nedaudz iebrukusi. Acīmredzot tā ir celtnieku kļūda. Rekonstrukciju Rīgas ielā veica SIA “Lemminkainen Latvija”. Sazināsimies ar uzņēmumu un viņiem šī kļūme būs jālabo,” saka Raits Sirmovičs.

 

Viņš piebilst, ka pie ielas rekonstrukcijas strādāja apakšuzņēmēji, taču par darbu kvalitāti ir atbildīgs uzņēmums, kas uzvarēja iepirkumā par ielas remontu un tam arī jāuzņemas atbildība. Rīgas ielu ekspluatācjā nodeva 2012.gada oktobrī, savukārt paveiktā darba garantija ir pieci gadi. Tas nozīmē, ka uzņēmumam, kas veica ielas rekonstrukciju kļūme jāizlabo par saviem līdzekļiem. Raits Sirmovičs sacīja, ka pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā šis ielas posms tiks sakārtots.

 

Radio1.lv sazinājās ar SIA “Jēkabpils PMK” tehnisko direktoru Māri Dimantu, jo SIA “PMK” strādāja kā SIA “Lemminkainen Latvija” āpakšuzņēmēji un veica Rīgas ielas rekonstrukciju.

 

“Tā nav būvnieku kļūda. Tās parādās uzreiz nevis pēc trim gadiem. Šodien šo ielas pusmu apskatīja “Lemminkainen Latvija” pārstāvji. Pagaidām nav zināms, kāpēc ir iesēdies asfalts. Taču skaidri redzams, ka zināms ielas grunts apjoms ir kaut kur “aizgājis” tā var būt kāda veca komunikācija – suiltumtrase, ūdensvads vai arī grunts aizslīdējusi dolomītā. Problēma ir jānoskaidro un to arī izdarīsim un jau tuvākajā laikā ielu remontēsim,” saka Māris Dimants.

 

Viņš pastāstīja, ka ielas pamats tika veidots metra dziļumā, bet kāda veca komunikācija varēja atrasties pusotra metra dziļumā, kas izrūsējusi un ielas grunts ir tajā iebrukusi. Turklāt Rīgas ielā esot aptuveni 500 dažādu komunikāciju aku un to tuvumā nereti gadoties šādi iesēdumi. Tāpat arī pie vainas varot būt dolomīts, kas Rīgas ielā esot apmēram trīs metru dziļumā un ir novēroti gadījumi, kad grunts aizslīd starp dolomīta radzēm. Māris Dimants piebilda, ka parezēts salabot ne tikai šo ielas posmu, bet arī vairākas šuves Rīgas ielā citās vietās.

 

“Tāda ir dzīve, jo ne vienmēr var paredzēt, kas atrodas dziļumā zem ielas, bet visu salabosim,” noslēdzot sarunu noteic Māris Dimants.

 

Jau ziņots, ka Rīgas iela tika rekonstruēta vairāk nekā četru kilometru garumā, atjaunojot gan komunikācijas un asfalta segumu, gan ietves, dekoratīvo zonu un ielu apgaismojumu. Projekta realizācija notika no 2010.gada 17.augusta līdz 2012.gada 31. decembrim. Projekts tika realizēts no 2010.gada 17.augusta līdz 2012.gada 31. decembrim. Kopējais projekta budžets bija 9 151 869 lati. Paredzamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums bija 7 776 105lati, Valsts budžeta dotācija LVL 274 449, bet pašvaldības līdzfinansējums sastādīja 1 101 315 lati.

 

Foto: Atis Caune-Zalāns
Attēlos: Vieta, kur Rīgas ielā iesēdies asfalts. Jāteic, ka dabā asfalta ieliekums ir daudz izteiksmīgāks nekā tas redzams fotoaatēlā.

Komentāri (0-4/4)

  • Vilma
    02.07.2018 18:23
    Aculiecinieks ir kājāmgājējs, tāpēc bedri pamanīja, kad zīmes uzlika. Paldies, ka informēja. Žēl, ka par to neinformē pašvaldības atbildīgie dienesti un arī tie, kas jau sestdien manīja, ka bedre veidojas.
  • sharp
    02.07.2018 18:23
    Bedre tur sāka veidoties sestdienas vakarā. Svētdien tā jau bija ievērojama, Zīmes parādijās pirmdien. Priecē Dimanta attieksme - salabosim, viss būs kārtībā.
  • mjaaa
    02.07.2018 18:23
    nu daudzi tur iebrauca, kamēr kāds pamodās un zīmes salika.
  • Swarka
    02.07.2018 18:23
    Ak tad te es vakar trāpīju? Līdz pat pilij vēl domāju, kā tad tā - akas apbraucu, bet amīti čut ne līdz galam izsita :D Nezinu, kas tie par aculieciniekiem, bet vakar 12.04. vakarā tur bedre bija.

Atstājiet komentāru