2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pārbaudies. Ārstējies. Dzīvo!

Pārbaudies. Ārstējies. Dzīvo!

Pārliecinies, ka esi vesela! Pārbaudi krūšu veselību regulāri, lai zinātu, ka viss ir kārtībā! Liekas, ka ļoti vienkārša patiesība, bet tomēr pat tās sievietes vecumā no 50 līdz 69 gadiem, kuras saņem valsts nosūtītu uzaicinājuma vēstuli vēstuli veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez maksas, to neizmanto pilnībā.

Tikai nepilni 40% sieviešu veic šo izmeklējumu. Bet šī slimība skar ne tikai šo vecuma grupu, bet arī gados jaunas sievietes un arī vecāka gada gājuma, tāpēc šī gada moto: Pārbaudies, ārstējies, dzīvo! Ar šādu devīzi šogad 10.aprīlī tika uzsākta kampaņa “Pārbaudi krūtis. Lai dzīvotu!”, kura notiek jau piekto gadu.


Arī šogad kampaņas ietvaros darbosies reģionālie vēstneši, kuru skaits šogad jau ir dubultojies salīdzinājumā ar 2014.gadu – vairāk nekā 40 Latvijas pilsētās un novados darbosies aktīvi cilvēki, kuri motivēs, iedrošinās un palīdzēs sievietēm rūpēties par savu veselību, aicinās pārbaudīt krūšu veselību. Kampaņas mērķis ir informēt sievietes par iespējām pārbaudīt savu veselību ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās un novados.


Vēlos atgādināt, ka Jēkabpils pilsētā regulāri var veikt krūšu pārbaudi VC4 mobilajā mamogrāfā. Mobilā mamogrāfa izbraukumu grafiks un cita informācija ir pieejama www.jekabpils.lv sadaļā Sabiedrība – Veselība.

Žanete Tiltiņa, veselības veicināšanas un Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla (NVPT) koordinatore Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, kampaņas reģionālā vēstnese.

Atstājiet komentāru