2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēku Jēkabpilī, Madonas ielā 53a paredzēts uzspridzināt

Ēku Jēkabpilī, Madonas ielā 53a paredzēts uzspridzināt

No daudzdzīvokļu mājas Jēkabpilī, Madonas ielā 53a uz citiem mājokļiem ir pārvietoti visi ēkas iemītnieki un tā patlaban ir tukšs un nepievilcīgs grausts. Tāpēc nolemts to nojaukt uzspridzinot.

 

Tā žurnālistiem pavēstīja Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis. Viņš skaidroja, ka ēku uzspridzināt un pēc tam aizvest gruvešus ir lētāk, nekā to nojaukt.

 

“Par ēkas uzspridzināšanu jau ievadītas sarunas ar zemessardzi. Tāpat arī konceptuāli sarunu līmenī šī ideja ēku nojaukt uzspridzinot ir atbalstīta arī pašvaldībā. Notiek sagatavošanās darbi. Šis process nav vienkāršs un nevar atnākt un nolikt trotilu un viss. Lai ēku uzspridzinātu, atbilstoši visām prasībām, ir jāveic daudz sagatavošanās darbu. Šī procesa izmaksas pagaidām nav zināmas, taču prasības ir aptuveni iezīmētas un nepieciešamā summa tiek aprēķināta. Taču jau šobrīd ir skaidrs, ka tas būs lētāk, nekā algot privātu firmu ēkas nojaukšanai. Nav zināms, kad notiks spridzināšana, iespējams, vasarā,” saka Guntars Gogulis.

 

 Guntars Gogulis piebilda, ka šogad pašvaldības budžetā nav atvēlēti līdzekļi graustu nojaukšanai, kā tas bija pērn, kad daži nepievilcīgi objekti tika nojaukti un vide sakārtota.

 

Jau ziņots, ka no ēkas Madonas ielā 53a turpat netālu uz citām daudzstāvu ēkām Madonas ielā, kā arī uz Ķieģeļu ielas mikrorajonu ir pārvietota 41 ģimene, kopā 93 cilvēki. Šīs mājas iemītniekiem tika piedāvāti dzīvokļi arī Pils rajonā, taču uz šo mikrorajonu neviens negribējis pārvākties.

 

Tāpat arī vēstīts, ka pērn sertificēts eksperts atzina, ka dzīvojamā ēka Jēkabpilī, Madonas ielā 53a ir avārijas stāvoklī un tās turpmākā izmantošana apdraud mājas iemītniekus, tapēc Jēkabpils dome nolēma iedzīvotājus pārvietot uz citiem dzīvokļiem dažādos pilsētas mikrorajonos.

 

 

Komentāri (0-2/2)

  • Guest
    02.07.2018 18:23
    piedāvāt pasākumu militārajam bumbvedējam, jāmaksā tik un tā...
  • isgla
    02.07.2018 18:23
    Spridzināt? Vai tiešām? Pārējos graustus apkārt nojauca ar parastu ekskavatoru.

Atstājiet komentāru