2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vēja dēļ vakar elektrības nebija arī mājsaimniecībām Jēkabpils apkaimē

Vēja dēļ vakar elektrības nebija arī mājsaimniecībām Jēkabpils apkaimē

Spēcīgais vējš šodien dažviet Latvijā radījis elektroapgādes traucējumus un AS "Sadales tīkls" joprojām strādā pie bojājumu novēršanas,  informē uzņēmuma komunikācijas direktore Renāte Meļķe.

 

Šorīt Vidzemē - Limbažu un Alojas apkaimē - elektroapgāde bija traucēta aptuveni 1000 mājsaimniecībām, valsts Ziemeļaustrumos - Balvu, Aizkraukles un Jēkabpils novados - aptuveni 1500 mājsaimniecībām, bet Pierīgā - Siguldas novadā - elektroapgāde traucēta 1000 klientiem.

 

Tā kā "Sadales tīkls" šodien visā Latvijā veica arī plānotus elektrotīkla remontdarbus, aktīvajā darba procesā ir ļoti grūti nosaukt precīzu klientu skaitu, kas ir bez elektrības spēcīgā vēja dēļ, jo ir papildus jāatslēdz elektrolīnijas posmi, lai nodrošinātu elektroapgādi no citām transformatoru apakšstacijām, skaidroja Meļķe.

 

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies vai iekrituši koki un koku zari vai zemē redzams trūcis elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, jāzvana uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, dienas laikā līdz plkst.17 spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas Saldū - tur brāzmu ātrums sasniedzis 20,9 metrus sekundē.

 

Spēcīgas brāzmas bijušas visos Latvijas novados, piemēram, Priekuļos fiksētas brāzmas līdz 20,5 metriem sekundē, Jelgavā vēja ātrums bijis 19,1 metrs sekundē, bet Alūksnē - 18 metri sekundē. Daudzviet brāzmu spēks bijis ap 16-17 metriem sekundē.

 

Mazāk spēcīgas brāzmas fiksētas Kurzemē jūras piekrastē - ap 13-15 metriem sekundē. Rīgā brāzmu ātrums līdz plkst.17 bijis 16,7 metri sekundē.

 

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm šodien pēcpusdienā vējš atkal pieņemsies spēkā.

 

Savukārt ugunsdzēsēji savā "Twitter" kontā vēsta, ka šovakar viņiem vairāk jācīnās ar ugunsgrēkiem nevis vēja sekām. Piemēram, Līgatnes pagastā šobrīd tiek dzēsta kūla. Par sagāztiem kokiem izsaukumu nav.

Atstājiet komentāru