2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Kena parkā atjaunotas šūpoles (FOTO)

Kena parkā atjaunotas šūpoles (FOTO)

Jēkabpilī, Kena parkā pirms Lieldienām atjaunotas šūpoles. Līdz ar to pilsētā tagad ir četras lielās šūpoles – Kena parkā, Krustpils saliņā, pie Radžu ūdenskrātuves un Sēļu sētā, kur sekojot Lieldienu ticējumiem var izšūpoties, lai odi vasarā nekostu. Mazajiem jēkabpiliešiem šūpoles ir pieejamas arī visos pilsētas rotaļu laukumos.

 

Šūpoles Kena parkā tika noņemtas pagājušā gada novembra vidū, pēc kārtējās to izdemolēšanas un aizvestas uz remontu. Toreiz Jēkabpils domes izpilddirektors guntars Gogulis solīja, ka šūpoles tiks atjaunotas pirms Lieldienām un solījums ir izpildīts. Šūpoles atjaunoja SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

 

Atjaunotās šūpoles ir lielākas un masīvākas nekā bija pirms tam un tajās vienlaikus var šūpoties divi cilvēki. Pie šūpolēm ir novietota informatīvā plāksne, kas vēsta kā pareizi tās izmantot. Radio1.lv novēroja, ka par spīti vēsajam un lietainajam laikam atjaunotās šūpoles nestāv tukšas, tajās allaž kāds šūpojas.

 

Jau ziņots, ka viens no iecienītākajiem objektiem Kena parkā ir savulaik bijušā Namu pārvaldes priekšnieka Vladimira Ždanoka uzstādītās šūpoles. Par spīti to masīvajai konstrukcijai tās regulāri tika salauztas vai izdemolētas.

 

 

Komentāri (0-2/2)

  • pārkāpums!
    02.07.2018 18:22
    noteikumos rakstīts, ka līdz 7 gadiem nedrīkst bērni šūpoties, bet bildēs redzamajam bērniņam toč nav 7 gadi :D
    bet vispār tas ir pozitīvi, ka tomēr Kena parkā parādās kaut kas - vismaz 1 šūpoles. kaut gan sen jau tur prasās riktīgs rotaļu laukums bērniem....
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Viss jau forši, tikai cik ilgi šoreiz stāvēs līdz izdemolēšanai?

Atstājiet komentāru