2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Zemgales kultūras darbinieki iepazīsies ar ES fondu atbalstīto projektu ieviešanu Jēkabpilī

Zemgales kultūras darbinieki iepazīsies ar ES fondu atbalstīto projektu ieviešanu Jēkabpilī

Šodien un rīt pieredzes apmaiņas braucienā Zemgales kultūras darbinieki iepazīsies ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstīto projektu ieviešanu Jēkabpilī un Rēzeknē, portālu Radio1.lv informēja Zemgales Plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis.

 

Vispirms iecerēts apmeklēt Jēkabpili, kas tiek pozicionēta kā labo pārmaiņu pilsēta. Minētais sauklis lielā mērā atspoguļo arī pēdējo gadu redzamākās pārvērtības kā pilsētvides, tā kultūras nozares attīstībā, kas galvenokārt sasniegtas, pārdomāti un veiksmīgi ieviešot ES fondu atbalstītus projektus. Tālab pieredzes apmaiņas programmā iekļauta renovētā Krustpils Kultūras nama un rekonstruētās brīvdabas estrādes Krustpils saliņā apskate. Abu minēto objektu nodošana lietošanā ļāvusi ievērojami paplašināt gan māksliniecisko kolektīvu darbību, gan profesionālās mākslas pieejamību pilsētas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem.

 

Savukārt Vecpilsētas laukuma rekonstrukcija, jaunu, oriģinālu vides objektu izveide un uzstādīšana sekmējusi gan kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, gan agrāk nebijušu tūrisma produktu radīšanu. Arī Daugavas krastu, sevišķi kreisā krasta, ar ES fondu atbalstu rekonstruētais aizsargdambis kļuvis par iecienītu un savdabīgu kultūras dzīves norišu vietu.

 

Latgales vēstniecības "Gors" un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" arhitektoniski un funkcionāli oriģinālās kultūras celtnes redzēt ar savām acīm tīko ne viens vien nozarē strādājošais. Turklāt pēc minēto objektu nodošanas lietošanā ir jau pagājis laiks, kad vislabāk var spriest par to piepildījumu, uzturēšanas izmaksām un apmeklētību. Tiekoties ar Rēzeknes Attīstības nodaļas vadītāju Georgiju Orlovu un citiem pašvaldības speciālistiem, Zemgales kultūras darbinieki cer rast izsmeļošas atbildes uz šiem un vēl daudziem citiem viņus interesējošiem jautājumiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka zemgaliešiem pagaidām nav vēl savas reģionālas koncertzāles, kā tas ir Latgalē un Vidzemē. Turklāt ārpus paredzētās darba kārtības interesentiem Latgales vēstniecībā "Gors" būs iespēja apmeklēt arī amerikāņu baleta izrādi.

 

Pieredzes apmaiņas braucienā piedalīsies kultūras darbinieki no Aizkraukles, Dobeles, Iecavas, Jaunjelgavas, Jelgavas, Pļaviņām, Rundāles, Ozolniekiem, Vecumniekiem un vēl citiem Zemgales attīstības centriem. Pieredzes apmaiņas braucienu organizē Zemgales Plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centrs.

Atstājiet komentāru