2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodod četri pilsonības pretendenti (FOTO)

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodod četri pilsonības pretendenti (FOTO)

Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldības Laulību zālē svinīgā ceremonijā solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva četri Latvijas pilsonības pretendenti - Līga Baranova, Antoņina Matuka, Ludmila Petrovska, Viktors Serečenko. 

Ceremonijā klātesošos uzrunāja un sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis. Uzrunā J.Raščevskis uzsvēra, ka Latvijas Republikas pilsoņa tiesības uzliek noteiktus pienākumus – cienīt un godāt savu valsti. Viņš pauda gandarījumu par pretendentu uzdrīkstēšanos un vēlēja veiksmi turpmākajās gaitās.

Latvijas pilsonības pretendentiem apsveikuma vārdus veltīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne, kura klātesošos sveica ar veiksmīgi nokārtotiem eksāmeniem un vēlreiz informēja par pilsonības iegūšanas priekšrocībām.

Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu noslēdzās Latvijas pilsonības pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana PMLP.

Tuvākajā laikā pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršānu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu - pasi.
Latvijas pilsonībā tiek uzņemtas personas, kuras apliecinājušas latviešu valodas prasmi, kā arī sekmīgi nokārtojušas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi.

2013.gada 1.oktobrī stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas nosaka, ka personas, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, solījumu par uzticību Latvijas Republikai dod un paraksta svinīgā ceremonijā.

Informāciju sagatavoja:

Margita Liepiņa

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob.tālr. +371 29992788
Tālr.+371 65207318
margita.liepina@jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Labi, ka kopš 2013. Gada tādi pasākumi notiek svinīgi,tā pavisam cita atmosfēra un pasākumam nozīmība, cilvēkiem gandarījums
  • no Zasas
    02.07.2018 18:22
    Iepriecinoša vēsts, tikai žēl, ka tikai 4, varēja būt vairāk

Atstājiet komentāru