2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Jēkabpils baptistu baznīcas mācītājmājas skurstenī aizdegās sodrēji (FOTO) (PAPILDINĀTS)

Jēkabpils baptistu baznīcas mācītājmājas skurstenī aizdegās sodrēji (FOTO) (PAPILDINĀTS)

(Papildināts no 3.rindkopas)

 

Svētdien ap pulksten deviņiem vakarā aizdegās sodrēji Jēkabpils baptistu baznīcas mācītājmājas skurstenī un draudēja izcelties  ugunsgrēks. Par notikušo portālu Radio1.lv informēja aculiecinieks Raivis.

 

Viņš sacīja, ka uz notikuma vietu tika izsaukti ugunsdzēsēji un nekavējoties notikuma vietā ieradās divas Jēkabpils ugunsdzēsēju vienības un policija. Kārtības sargi tika izsaukti, lai palīdzētu ugunsdzēsējiem iekļūt mājā. Dzirksteles skurstenī tika ātri likvidētas. Ugunsdzēsēji drošības pēc aplaistīja arī blakus esošās ēkas jumtu, kur kādreiz atradās telpas biedrībai "Javir".

 

Sazinoties ar VUGD Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas komandieri Dzintaru Cvilikovski, noskaidrojām, ka skurstenī dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā.

 

Dzintars Cvilikovskis piebilda, ka uz notikuma vietu tika izsūtītas divas vienības, jo tā esot ierasta prakse skursteņa ugunsgrēku gadījumos. Savukārt policijai tiekot ziņots par visiem ugunsgrēkiem un kārtības sargu ziņā ir ierasties vai nē notikuma vietā, atkarībā no ugusngrēka bīstamības.

 

Ugunsdzēsēji ar ūdeni aplaistījuši ēkas jumtu, jo dzēst ar ūdeni skursteni nedrīkst, tas, no krasās temperatūras maiņas, varot pārplīst un tad sekas esot neprognozējamas. Tas, ko šādos brīžos darot ugunsdzēsēji ir skursteņa novērošona un ēkas pārbaude visos ēkas stāvos un starpstāvos vai kaut kur nav izlauzušās liesmas un kaujas gatavībā gaidīt notikumu attīstību. Ugunsdzēsēju uzdevums, ja liesmas izlaužas ārpus skursteņa, nekavējoties to lokalizēt un likvidēt. Vakar viss beidzies veiksmīgi, sodrēju degšana plašāku ugunsgrēku neizraisīja.

 

Dzintars Cvilikovskis atgādināja, ka skursteņa tīrīšana ir svarīga ne tikai sākoties apkures sezonai, bet arī tai noslēdzoties, jo netīrīti sodrēji var būt ugunsnelaimes iemesls.

 

Foto: Aculiecinieks Raivis un Atis Caune-Zalāns.

 

 

Atstājiet komentāru