2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Margita Liepiņa: Uzskatu, ka pašvaldības veidotiem izdevumiem ir jābūt

Margita Liepiņa: Uzskatu, ka pašvaldības veidotiem izdevumiem ir jābūt

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā vakar izskatīja 11 reģionālo laikrakstu galveno redaktoru parakstītu vēstuli, kurā redaktori aicina deputātus izbeigt pašvaldību piekopto praksi, kas kropļo mediju tirgu un apdraud reģionālās preses dzīvotspēju. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti vienojās, ka situācija jāmēģina labot, pieņemot likuma grozījumus. Tomēr deputātiem nav īstas vienprātības par to, vai pašvaldībām jāaizliedz nodarboties ar izdevējdarbību.

 

Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne norāda, ka pašvaldību finansētie izdevumi ir paredzēti, lai informētu, bet reāli šajā izdevumā ir viss - pašlaik nav noteiktu robežu tam, ko var aprakstīt pašvaldības izdevums. Rožukalne uzskata, lai risinātu radušos situāciju, kur pašvaldību izdevumi nomāc reģionālos medijus, ir jānosaka, ka pašvaldībām nedrīkst piederēt mediji un ka tās nevar arī dibināt kapitālsabiedrības, kuras rada medijus. Viņasprāt, ir arī jāprecizē, ko nozīmē "informēt vēlētājus", kā arī jānodrošina atbalsts reģionālo mediju sektoram. Kā stāstīja eksperte, pašvaldības varētu publicēt savu informāciju reģionālajos medijos par maksu, norādot, ka tā ir pašvaldības informācija.

 

Portāls Radio1.lv vietējo pašvaldību Sabiedrisko attiecību speciālistiem jautāja, ko viņi domā par reģionālo un pašvaldību mediju attiecībām. Savu viedokli izteica arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa.

 

"Uzskatu, ka pašvaldības veidotiem izdevumiem ir jābūt. Šobrīd izdevums „Jēkabpils vēstis ” iznāk vienu reizi mēnesī, kas, manuprāt, nerada konkurenci vietējiem medijiem, kuri iznāk divas reizes nedēļā. Turklāt konsekventi pašvaldības izdevumā komerciāla satura reklāmu nepublicējam.

 

Uzskatu, ka savstarpējā sadarbībā ar reģionāliem medijiem esam sadarbības partneri, nevis konkurenti.

 

Mūsdienās, samazinoties iedzīvotāju ienākumu līmenim, samazinās arī iedzīvotāju maksātspēja. Aizliedzot pašvaldībām izdot bezmaksas informatīvos izdevums, daļa sabiedrības var tikt atstāta bez informācijas par pašvaldībā notiekošo.

 

Ar izdevuma „Jēkabpils Vēstis ” starpniecību informējam jēkabpiliešus par Domes pieņemtajiem lēmumiem, saistošajiem noteikumiem, pilsētas attīstības plāniem, jaunatnes, NVO sektora, kultūras, izglītības, sporta iestāžu un pašvaldības komunālo uzņēmumu u.c. aktualitātēm.

 

Informācijai : Jēkabpils pilsētas pašvaldības izdevums „Jēkabpils vēstis” iznāk kopš 1995.gada.

 

Izdevuma kopējā tirāža ir 12 500 eksemplāru. Kopējās izmaksas izdevuma izdošanai un izplatīšana ir 14 585.95 euro”

 

Saistīts raksts: Ginta Kraukle: Godprātīgi veidoti pašvaldību izdevumi nav konkurenti reģionālajai presei

Komentāri (0-2/2)

  • aaa
    02.07.2018 18:22
    Tieši tā - ko viņi darīs! Nav jau slikta doma par tiem pašvaldības laikrakstiem, tikai nevajag to novest līdz absurdam, kad masu medijos izceļ tikai Domes labos darbus, bet kritiku praktiski neredz! Tas pats ir ar portālu www.jekabpils.lv - ir gadījumi, kad no atsevišķām IP adresēm tiek bloķēta iespēja uzdot jautājumus, jo pašvaldībai, acīmredzot, nepatīk apspriest viņiem netīkamas tēmas.
  • sise
    02.07.2018 18:22
    Un ko tad citu lai saka, ja nebūs pašvaldības laikraksta, ko tad daudzie "speciālisti"darīs?:)))

Atstājiet komentāru