2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Mūžībā aizgājis Jēkabpils Goda pilsonis, inženieris – celtnieks Uldis Helmuts Putniņš

Mūžībā aizgājis Jēkabpils Goda pilsonis, inženieris – celtnieks Uldis Helmuts Putniņš

In memoriam
ULDIS HELMUTS PUTNIŅŠ (18.07.1936. – 09.02.2015.)
 
2015.gada 9.februārī mūžībā aizgājis Jēkabpils Goda pilsonis, inženieris – celtnieks, ilggadējs SIA „Jēkabpils PMK'' valdes priekšsēdētājs Uldis Helmuts Putniņš.
 
U. H. Putniņš dzimis 1936.gada 18.jūlijā Madonas rajona Liezeres pagastā. 1949.gadā Putniņu ģimene tiek izsūtīta uz Sibīriju. Pēc Omskas apgabalā pavadītiem desmit gadiem, Uldis Helmuts Putniņš ar ģimeni atgriežas Latvijā un uzsāk mācības Rīgas Politehniskajā institūtā, kur iegūst inženiera – celtnieka kvalifikāciju. Pēc institūta absolvēšanas 1963.gadā tiek uzsāktas darba gaitas Jēkabpils celtniecības pārvaldē par celtniecības darbu meistaru. Kopš tā laika U. H. Putniņam darba dzīve tiek cieši saistīta ar Jēkabpils pilsētu un bijušā rajona teritoriju.
 
Jau pirmajos darba gados U.H. Putniņš sevi pierāda kā enerģisku, zinošu inženieri, kurš spēj pieņemt konstruktīvus lēmumus. Ar sev piemītošajām īpašībām – taisnīguma izjūtu, prasmi katrā darbiniekā vienmēr saskatīt pozitīvo - U. H. Putniņš ātri vien iekaro autoritāti un atzinību kolēģu vidū. 1971.gadā U. H. Putniņu darba kolektīvs izvirza Jēkabpils celtniecības pārvaldes priekšnieka amatam. 1976. gadā, apvienojot Jēkabpils celtniecības pārvaldi un Jēkabpils pārvietojamo mehanizēto kolonnu, tiek izveidota jauna organizācija. Jaunizveidotais organizācijas nosaukums - „Jēkabpils pārvietojamā mehanizētā kolonna'', kuru no pirmsākumiem vada Uldis Helmuts Putniņš.

1993.gadā U. H. Putniņš kļūst par SIA „Jēkabpils PMK", valdes priekšsēdētāju un šos pienākumus pilda līdz sava mūža nogalei.
 
Ilgajos darba gados Uldis Helmuts Putniņš ir piedalījies gandrīz visu lielāko būvobjektu celtniecībā Jēkabpils pilsētā, tādējādi dodot nenovērtējamu ieguldījumu Jēkabpils pilsētas attīstībā. Viņa vadībā dažādu būvobjektu celtniecības un renovācijas darbi ir veikti gan tuvākā, gan tālākā Latvijas teritorijā.
 
Savā dzīves laikā U.H. Putniņš saņēmis daudz apbalvojumu, tajā skaitā Latvijas būvinženieru savienības apbalvojumu par mūža ieguldījumu būvniecībā, par nopelniem Latvijas būvniecības attīstībā un jauno būvniecības speciālistu audzināšanā U. H. Putniņš tika iecelts par IV šķiras Atzinības krusta virsnieku, kā arī saņēmis Jēkabpils Goda pilsoņa nosaukumu par ieguldījumu Jēkabpils pilsētas attīstībā.
 

U. H. Putniņam piemita īpaša spēja ieklausīties kolēģos, nezūdoša ticība labajam, tālredzība un spēja pieņemt gudrus lēmumus. Viņš bija taisnīgs, tiešs un atklāts. Viņa dzīves moto - cienīt otru cilvēku, tāpat kā sevi pašu. Šo īpašību dēļ Uldis Helmuts Putniņš smagajos pārmaiņu gados spēja attīstīt SIA „Jēkabpils PMK" par stabilu un augošu uzņēmumu Jēkabpilī.
 
Nenoliedzami U. H. Putniņa darba panākumu pamatā bija viņa stiprās ģimenes atbalsts. Viņa līdzcilvēki, darba kolēģi lepojās un apbrīnoja viņa vēlmi ieviest jauninājumus un iet līdzi laikam. Brīvos brīžus U. H. Putniņš veltīja ģimenes dārza iekopšanai, interesējās par sportu, hokeju.
 
Neraugoties uz savu aizņemtību, viņš spēja atrast laiku ģimenei un nodarbēm, kas radīja prieku viņa sirdij.
 
Izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei - dzīvesbiedrei Valijai, dēlam Arnim, tuviniekiem, kolēģiem un draugiem. Atvadīšanās no Ulda Helmuta Putniņa notiks piektdien, 13. februārī plkst.12.00 Jēkabpils pilsētas kapličā. Pēdējā gaitā tiks pavadīts uz Jēkabpils pilsētas kapsētu.
 
Jēkabpils pilsētas pašvaldība
SIA „Jēkabpils PMK" kolektīvs

Atstājiet komentāru