2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils policija izvērtē gada laikā paveikto

Jēkabpils policija izvērtē gada laikā paveikto

Jēkabpils polcijā gada atskaites sanāksmē piedalījās Jēkabpils policijas darbinieki, Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis, Kārtības policijas priekšnieks Rolands Bērziņš, Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš un Jēkabpils virsprokurore Elita Dreiblathena. Haraldam Laidiņam lūdzām raksturot Jēkabpils policijas darbu pagājušajā gadā.
 
 
"Pagājušā gada Jēkabpils policijas darba cipari runā paši par sevi, policisti ir pastrādājuši ļoti labi. Vēlos tādu pašu attieksmi sagaidīt no darbiniekiem arī šajā gadā, lai rezultāti priecētu par padarīto. Jēkabpils policijai vēlos pateikt paldies par akcizēto preču nelikumīgas aprites un narkotisko vielu izplatīšanas apkarošanu. Jēkabpilij ir labi rezultāti arī kukuļdošanas apkarošanā. Tas viss veido policijas tēlu kopumā. Jēkabpils policijas iecirknim vājo vietu nav, rezultāti ir labi un tādā pat garā jāstrādā arī turpmāk. Savukārt, kas attiecas uz labas tehnikas un formas tērpu iegādi, šis jautājums risināms valsts līmenī un ikreiz tiekoties ar savu vadību es atgādinu par šo lietu nepieciešamību," sacīja Haralds Laidiņš.
 
 
Pērn Jēkabpilī samazinājies noziegumu skaits un nav reģistrēta neviena slepkavība. Kopumā pagājušajā gadā Jērkabpils policija reģistrējusi 4 tūkstoši 146 noziedzīgus nodarījumus, kas ir par vairāk nekā 600 pārkāpumiem mazāk nekā gadu iepriekš. Visvairāk pērn reģistrētas zādzības – 390, no tām atklātas 248. Sevišķi smagi noziegumi pērn reģistrēti 14, kas ir par desmit mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt smagi noziegumi izdarīti 347 reizes, kas ir par simts mazāk nekā 2013.gadā. Atskaites ziņojumos gan Zigmunds Januševskis, gan Rolands Bērziņš uzteica policijas darbiniekus par labi paveiktu darbu.
 
 
Pagājušā gada laikā pēc ilgstošas izmeklēšanas un aktīvas sadarbības ar Igaunijas kolēģiem Valsts policija ir atklājusi 14 kravas automašīnu zādzības. Abi aizdomās turētie šobrīd atrodas apcietinājumā Igaunijā, tādēļ Latvijā uzsāktās lietas aizsūtītas uz Igauniju apsūdzības uzrādīšanai. Laika posmā no 2009. līdz 2012.gadam Latvijas teritorijā uzdarbojās kravas automašīnu zagļu grupa, kuri trīs gadu laikā veica 14 sērijveida kravas auto un to piekabju zādzības. Pagājušā gada otrajā pusē izmeklētāji noskaidroja, ka Igaunijā par līdzīgām darbībām aizturēti divi 44 un 54 gadus veci Lietuvas iedzīvotāji, tādēļ tika uzsākta sadarbība ar ziemeļu kaimiņiem un noskaidrots, ka aizturētie virieši vainojami arī Latvijā veiktajos noziegumos.
 
 
Pērn konstatēti 105 gadījumi, kad apzagti dzīvokļi, kas ir par 11 gadījumiem mazāk nekā 2013.gadā.
 
 
Pagājušājā gadā Jēkabpilī pieaudzis ar narkotisko vielu apriti saistīto noziegumu skaits – reģistrēti 46 gadījumi, bet 2013.gadā tādi bija 27. Savukārt samazinājies ekonomisko noziegumu skaits. 2014.gadā reģistrēti 94 gadījumi, 2013.gadā – 118.
 
 
2014.gadā pieaudzis noziegumu skaits saistīts ar akcizēto preču realizēšanu – cigarešu un alkohola tirgošanu. Par šo pārkāpumu pērn uzsākti 30 kriminālprocesi. Turpinās arī narkotisko vielu tirdzniecības apkarošana. Jēkabpilī pērn atsavināti 1,5 kilogrami marihuānas, 110 grami amfetamīna un 565 grami metamfetamīna un 30 tabletes piperazīna. Uz ārstnieciskajām iestādēm nosūtīti 242 narkotiku lietotāji.
 
 
Pērn sarukusi tirdzniecība ar nelegālo alkoholu. Kārtībsargi 2014.gadā atsavinājuši četras tonnas nelegālā alkohola jeb 4000 litru, kā arī 1 miljons 63 tūkstoši 140 kontrabandas cigarešu. Savukārt 2013.gadā jēkabpils policisti atsavināja vairāk nekā 11 tonnas nelegālā alkohola un brāgas.
 
 
2014.gadā Jēkabpilī un apkārtējos novados bsatiksmes negadījumos bojā gājuši divi cilvēki, 2013.gadā šis skaitlis bija ievērojami lielāks – 10. Toties pieaudzis avārijās cietušo skaits. Pērn satiksmes negadījumos cietuši 73 cilvēki, bet gadu iepriekš – 68. Jēkabpils policija pagājušajā gadā aktīvi turpinājusi reidus dzērājšoferu kontrolei, braucot dzērumā pieķerti 316 vadītāji, tajā skaitā 115 velosipēdisti. 2013.gadā šie rādītāji bija attiecīgi 238 un 88.
 
 
Par šī gada prioritātēm Jēkabpils policija izvirzījusi cīņu ar autobraucējiem kukuļdevējiem, cīņu ar narkotisko vielu izplat;išanas apkarošanu un nelegālā alkohola aprites samazināšanu.
 
 

Atstājiet komentāru