2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils tirgū norit Ziemassvētku eglīšu tirdzniecība (FOTO)

Jēkabpils tirgū norit Ziemassvētku eglīšu tirdzniecība (FOTO)

Kā ikkatru gadu, arī šogad Jēkabpils tirgū norit Ziemassvētku eglīšu tirdzniecība. Piedāvājumā ir dažāda garuma un kupluma eglītes, kā arī sudrabeglītes. Cena sākot no eiro līdz 12 eiro, savukārt sudraba eglītes no 7 līdz 16 eiro, bet egļu zari - eiro.
 
 
Tirgotāji atzīst, ka interese par eglīšu iegādi ir liela, jo šis ir īstais brīdis meža skaistuli pārnest mājās un izrotāt.
 
 
Jau ziņots, ka tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) apsaimniekotajos valsts mežos iedzīvotājiem personiskām vajadzībām Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanai atļauts nocirst vienu eglīti.
 
 

Cērtot eglīti, jāievēro, ka tās celma caurmērs jeb diametrs nedrīkst būt lielāks par 12 centimetriem, bet eglītes augstums nedrīkst pārsniegt trīs metrus. Tāpat eglītes aizliegts cirsts jaunaudzēs.

 

Eglītes atļauts cirst un zāģēt uz stigām, meža ceļu malās, grāvmalās, pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem un zem elektrolīnijām.

 

Eglīti nedrīkst cirst privātā mežā, publiskā dabas parkā, kā arī īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kas informatīvajās zīmēs atzīmēta ar ozollapu.

 

Valsts meži atrodas visā Latvijas teritorijā starp daudziem privātajiem, pašvaldību un citu īpašnieku mežiem, tāpēc, lai nerastos konflikti, LVM aicina pirms eglītes ciršanas vai zaru savākšanas pārliecināties, kam pieder mežs, apjautājoties par to mežsaimniecībās vai Valsts meža dienesta mežniecībās.

 

Jēkabpils Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves eglītes un egļu zarus cirst ir aizliegts.

 

Atstājiet komentāru