2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Krievijas vēstnieks Latvijā pirms tikšanās ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku, pieprasa viņa CV

Krievijas vēstnieks Latvijā pirms tikšanās ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku, pieprasa viņa CV

Jēkabpilī vakar ieradās Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, lai apmeklētu Krievijas Valsts kamerorķestra „Maskavas Virtuozi" 1.vijoles, Starptautisko konkursu laureāta Alekseja Lundina koncertu. Pirms tam Krievijas vēstniecība sazinājās ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību, lai pieteiktu īsu vizīti domē. Uzzinot, ka domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs nav uz vietas un tikties nāksies ar viņa vietnieku Jāni Raščevski, tika pieprasīts Rašcevska CV (Curriculum Vitae - autobiogrāfija).
 
 
"Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova vizīte Jēkabpilī nebija pašvaldības iniciatīva, ierosme nāca no vēstniecības puses. Vešņakova kungs pazīst Leonīdu Salceviču un jau iepriekš bija ticies ar viņu, uzzinot, ka jātiekas ar viņam svešu cilvēku, tika pieprasīts mans CV, acīmredzot, lai gūtu informāciju par cilvēku ar ko būs jātiekas. Prasīto dokumentu nosūtījām, jo man nekas nav slēpjams," stāsta Jānis Raščevskis.
 
 
Viņš piebilda, ka viņa CV ticis pieņemts un tikšanās ar vēstnieku pašvaldībā notikusi. Raščevskis piebilda, ka šis viņa politiķa praksē ir pirmais gadijums, kad kādas vēstniecība pirms tikšanās ar konkrēto personu pieprasa tās CV.
 
Tikšanās laikā Raščevskis Vešņakovam īsos vilcienos pastāstījis par Jēkabpili un notiekošo pilsētā. Sarunā netika skarti plašāki temati, piemēram, par padomju karavīru apbedījumiem pilsētā.
 
 
Atklājot koncertu, Jānis Rašcevskis uzsvēra, ka ikvasaras tikšanās ar Alekseju Lundinu un operas dienas Jēkabpilī jau kļuvušas par tradīciju un vēlēja visiem baudīt klasiskās mūzikas koncertu.
 
 
Savukārt Aleksandrs Vešnakovs uzsēra, ka kultūra vieno cilvēkus un tautas un laba mūzika ir ieguvums ikvienam.
 
Foto: Jānis Lācis

Atstājiet komentāru