2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Brīvdabas trenažieru atklāšana (FOTO)

Brīvdabas trenažieru atklāšana (FOTO)

 Šodien, plkst. 10.00, Jēkabpils Mežaparkā tika atklātas divas ''Lūšu gultas''. Pasākums noritēja ''Meža dienas 2014'' ietvaros.

Jaunie sporta objekti ir stilizēti vēdera muskulatūras trenažieri no videi draudzīhā ozolkoka, kurus izgatavojis individuālais uzņēmējs Dainis Vecums (viņš šodien pasākumā nepiedalījās). Tie domāti visiem, kas vēlas uzturēt sevi labā formā. Pieejams trenažieris gan vīriešiem, gan sievietēm.
Vīriešu ''Lūšu gultu'' demonstrēja sportists Viktors, bet sieviešu Jēkabpils Sporta centra direktora vietniece Aiva Jakubovska. Atklāšanā bija ieradušies vairāki ziņkārīgie kopā ar bērniem, Marīte Breimane, Jēkabpils pilsētas pašvaldības ainavu tehniķe, un Daugavpils pārstāvji, kas savā pilsētā atbild par ainavu veidošanu un koku stādīšanu. Ilze Janpavle, Ainavu arhitektes pienākumu izpildītāja Daugavpils pilsētas plānošanas un būvēšanas departamentā, labprāt piedalījās pirmajās nelielajās sacensībās, kurās vajadzēja vingrot uz jaunajiem trenažieriem.

Šobrīd Jēkabpils Tautas namā notiek seminārs ''Koku apsaimniekošanas plānošana pilsētvidē un aizsardzība". Pēdējā lekcija sāksies plkst. 15.00. Ar tās tēmu par kokiem – alergēniem iepazīstinās Latvijas Universitātes pētniece, ģeogrāfijas maģistre un aerobioloģe Olga Ritenberga. Kā atgādina Breimane, īpaši aicināti ierasties cilvēki, kuru alerģija ir saistīta ar tādiem kokiem kā papeles.

Atstājiet komentāru