2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Daugavmalā būvē uzbrauktuvi invalīdiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem

Daugavmalā būvē uzbrauktuvi invalīdiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem

Jau pagājuši vairāki gadi, kopš Jēkabpilī tika rekonstruēts Daugavas aizsargdambis kreisajā krastā, bet tikai šogad pašvaldība sākusi ierīkot uzbrauktuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem un sagādāt ērtības vecākiem, kuri vēlas nokļūt uz dambja, stumjot bērnu ratiņus.
 
Uzbrauktuve tiek veidota netālu no Viesturaa un Pļaviņu ielas krustojuma un Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs stāsta, ka tā būs pietiekami lēzena, lai pa to varētu uzbraukt ar bērnu ratiņiem un invalīdu ratiņkrēsliem. Tāpat tiks ierīkotas arī margas, lai būtu, kur pieturēties. Dambja drošību uzbrauktuve neapdraudēšot, jo tā top tajā pusē, kas vērsta uz pilsētu. Daugavas pusē neko līdzīgu ierīkot nav paredzēts.
 
Uzbrauktuves kopējās izmaksas ir aptuveni 13 tūkstoši eiro un to plānots pabeigt līdz Jēkabpils pilsētas svētkiem, kas sāksies 5.jūlijā. Būvdarbus veic SIA "Uno grupa".
 
Jāatgādina, ka aizsargdambis līdz šim bija viena no visgrūtāk pieejamajām būvēm Jēkabpilī, jo ir pietiekami stāvs, tādēļ tajā uzbraukt ir visai sarežģīti.
 
 

Atstājiet komentāru