2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Atsevišķos valsts ceļu posmos atļauts braukt ar 100 kilometriem stundā

Atsevišķos valsts ceļu posmos atļauts braukt ar 100 kilometriem stundā

No šodienas līdz 1.oktobrim atsevišķos valsts autoceļu posmos, tajā skaitā arī autocelā Jēkabpils-Rēzekne, atļautais braukšanas ātrums vieglajām automašīnām un motocikliem tiks paaugstināts līdz 100 kilometriem stundā (km/h), uzstādot atbilstošas ceļa zīmes,  informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
 
2014.gada vasaras sezonā braukšanas ātrums 100 km/h tiks noteikts uz Tallinas šosejas Saulkrastu apvedceļā un posmā Jelgavkrasti-Svētciems, kā arī uz Daugavpils šosejas posmā Nīcgale-Daugavpils apvedceļš vietās, kur to atļauj brauktuves seguma stāvoklis.
 
 
Braukšanas ātrums tiks palielināts arī uz Jelgavas šosejas posmā Rīga-Ozolnieki (izņemot apdzīvotās vietas un uz autoceļa Tīnūži-Koknese, kā arī atsevišķos autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza posmos.
 
 
Šāds ātruma limits tiks ieviests ceļu posmos, kur tas var sekmēt braukšanas laika samazinājumu maršrutu ietvaros un ir pieņemams no satiksmes drošības viedokļa. Tāpat tiek ņemta vērā ceļa caurlaidspēja, ceļa seguma stāvoklis un satiksmes plūsma, skaidro LVC.

Atstājiet komentāru