2024.gada 14. maijs

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

Jēkabpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centrā jaunums - kinētiskās smiltis

Jēkabpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centrā jaunums - kinētiskās smiltis

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Iekļaujošas izglītības atbalsta centrā ik dienu tiek sniegts atbalsts ļoti daudziem gan pilsētā dzīvojošiem, gan citu pašvaldību bērniem, kam ir dažāda veida traucējumi. Lai pilnveidotu centra piedāvāto pakalpojumu klāstu, sākot ar jūniju, centra apmeklētājiem tiks piedāvātas individuālās nodarbības, kuru laikā tiks izmantotas kinētiskās smiltis.

 

Kas ir kinētiskās smiltis?

 

Kinētiskās smiltis no parastajām atšķiras ar to, ka tās vienmēr ir kustībā, tādēļ rotaļas ar tām šķiet teju vai maģiskas! Kā apgalvo ražotājs un praktiķi, tad kinētiskās smiltis ir ideālas gan bērniem (it īpaši hiperaktīviem, autistiem), gan pieaugušajiem (pēc nogurdinošas darba dienas) - pat to vērošanai ir ļoti nomierinošs efekts. Kinētiskās smiltis ir lieliska alternatīva mālam vai citiem veidošanas materiāliem, turklāt ar šīm smiltīm var rotaļāties iekštelpās, saglabājot tīrību - to graudiņi nelīp pie rokām vai mēbelēm, bet tikai viens pie otra! Sastāvs: 98% tīra smilts, 2% polimērs, kas piešķir masai plastiskumu. Tās ir pilnīgi netoksiskas un neizsauc alerģijas, šajās smiltīs nedzīvo baktērijas, tādēļ tās ir drošas bērniem. No kinētiskajām smiltīm var izgatavot dažādas figūras, tāpēc tās ir lielisks līdzeklis bērnu mākslas izjūtas un pirkstu motorikas attīstībai. No pirmā acu skatiena tās atgādina mitras pludmales smiltis, bet, paņemot tās rokās, var sajust, ka tās ir sausas, irdenas un plūst cauri pirkstiem.

 

Tiem bērnu vecākiem, kam šī ziņa varētu būt saistoša un noderīga, aicinām sazināties ar mūsu centra speciālistiem, lai saņemtu detalizētāku informāciju par individuālo nodarbību laikiem - tālrunis uzziņām 20371529 vai e-pasts: dace.laizane@jekabpils.lv .

Avots:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Iekļaujošas izglītības atbalsta centrs

Atstājiet komentāru