2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām, arī Jēkabpils novadam, būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām, arī Jēkabpils novadam, būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.
Tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums plānots 34,8 miljoni eiro, bet pašvaldību līdzfinansējums - 6,2 miljoni eiro.

Projektu pieteikumus varēs iesniegt Ādažu novada, Daugavpils pašvaldība, Dienvidkurzemes novada, Jelgavas pilsētas, Jēkabpils novada, Jūrmalas, Liepājas, Ogres novada, Rīgas, Valmieras un Ventspils pilsētas pašvaldība.

Plānots atbalstīti projektus nacionālas nozīmes plūdu riska teritorijās, paredzot atjaunot un veidot jaunu pretplūdu un krasta erozijas mazinošu infrastruktūru.

Projekta sasniedzamie rādītāji ir aizsardzība pret plūdiem 8,6 kilometrus garā posmā, aizsardzība pret plūdiem 52,12 hektāru platībā vai pasākumi, kas nodrošina aizsardzību pret plūdiem vairāk nekā 16 000 iedzīvotāju.

Komentāri (0-2/2)

  • Ačulis
    29.04.2024 13:16
    Tad jau tie Ābelu pagasta iedzivotāji, kuri cīnījās pret domi par to Tvaika ielas "atjaunošanu", ir zaudējuši.. Raus tik dambim pagarinājumu un raks tur sazin kādus "hidrologu" izdomātus dīķus.
  • Palīgskola
    29.04.2024 09:51
    Tos miljonus būtu ieguldījuši Sakas upes pie Zeļķu tilta padziļināšanai, lai neblīvētos ledus un būtu nodrošināta brīva ūdens plūsma. Tak nē, labāk jāmaksā cilvēkiem kompensacijas par izmērcētām mājām ar visu iedzīvi, jāatjauno infrastruktūra utt, jāstiprina dambis. Cik tur tās naudas kam aiziet, kas to var izsekot!

Atstājiet komentāru