2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī pavasara siltajās dienās apkures atslēgšanu un pieslēgšanu turpina regulēt automātiski

Jēkabpilī pavasara siltajās dienās apkures atslēgšanu un pieslēgšanu turpina regulēt automātiski

Siltais laiks Lieldienu brīvdienās, kā arī sinoptiķu prognozes brīvdienām un nākamajai nedēļai, solot siltu laiku aktualizējis jautājumu par apkures sezonas noslēgšanu.

“Mainīgajos pavasara apstākļos, kad saulains laiks mijas ar nokrišņiem un naktī temperatūra vēl svārstās ap nulli vai nedaudz virs tās, bet dienā mēdz iesilt virs +10 grādiem, SIA JK Namu pārvalde apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju siltummezgli tiek noregulēti siltumenerģijas taupīšanas režīmā. Tas nozīmē, ka apkure automātiski izslēdzas, ārgaisa temperatūrai sasniedzot +12 grādus, un ieslēdzas, temperatūrai pazeminoties,” skaidro SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece. 

Viņa piebilst, ka apkure automātiski tiek regulēta visu sezonas laiku. "Sākoties apkures sezonai, siltummezgli tika noregulēti tā, lai apkure automātiski atslēgtos, kad āra gaisa temperatūra ir +15 grādi. Sākoties siltākam laikam, siltumenerģijas taupīšanas nolūkā siltummezgli noregulēti tā, lai apkure automātiski izslēdzas, ārgaisa temperatūrai sasniedzot +12 grādus," saka Iveta Skolniece. 

Savukārt, ja dzīvoklī ir pārāk karsti vai auksti, iedzīvotāji var vērsties Namu pārvaldes dispečerā, zvanot pa tālr.652 32402, 29406016.

Iveta Skolniece norāda, ka centralizēti apkure Namu pārvaldes apsaimniekotajām mājām tiek atslēgta, ja vidējā gaisa temperatūra trīs diennaktis pēc kārtas ir augstāka par +8 grādiem. 

Foto: Jēkabpils novada pašvaldība

Atstājiet komentāru