2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Apstiprināts Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu dibināšanas nolikums

Apstiprināts Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu dibināšanas nolikums

Ceturtdien, 22.februārī, Jēkabpils novada domes sēdē tika apstiprināts Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu dibināšanas nolikums, kas nosaka Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu nodibināšanas mērķi, apbalvojumu veidus, apbalvojumam izvirzīto kandidātu ieteikšanas un izvērtēšanas kārtību,  apbalvojumu piešķiršanas un pasniegšanas nosacījumus, kā arī kārtību, kādā pieņem lēmumu par apbalvošanu un paraksta lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu.

2023.gadā Jēkabpils novada dome pieņēma lēmumu papildināt Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu dibināšanas nolikumu ar cēlmetāla goda zīmes attēlu. 
2023.gada nogalē Valsts Heraldikas komisija kā mākslinieciski augstvērtīgu vērtēja Goda zīmes “Zelta lūsis” projektu, Goda zīmes Apliecinājumu un akceptēja tos. Goda zīmes dizaina autore ir māksliniece Jolanta Ābele.

Ņemot vērā, ka Valsts heraldikas komisija ir pieņēmusi lēmumus par Jēkabpils novada pašvaldības apbalvojumu akceptēšanu, pašvaldībai bija jāpieņem galīgais lēmums par apbalvojuma nolikuma apstiprināšanu.     

Cēlmetāla Goda zīmi un Goda zīmes apliecinājumu saņems personas, kam tiks piešķirts apbalvojums “Jēkabpils novada Goda pilsonis”. Apbalvojumu piešķir par sevišķiem nopelniem Jēkabpils novada labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā un citā darbā. Apbalvojumu “Jēkabpils  novada Goda pilsonis” piešķir vienu reizi gadā līdz 3 personām.

Atstājiet komentāru