2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Autovadītāji un gājēji sūdzas par slidenām ielām un ietvēm Jēkabpilī. Atbildīgie dienesti apgalvo, ka strādā pastiprinātā režīmā (FOTO)

Šodien visā Latvijā, arī Jēkabpilī valda atkala – slidenas ielas un ietves. Aculiecinieki Radio1.lv informē, ka šorīt slideno ceļu dēļ notikuši vairāki satiksmes negadījumi, kur automašīnas atkalas dēļ noslīdējušas no brauktuves. Par šādiem gadījumiem ziņo, ka automašīna no ceļu noslīdējusi Zīlānu ielā pie veikala “Aibe”, šorīt braucot no Salas puses, apledojošā ceļa dēļ autovadītājs no ielas ieslīdējis Lūša aplī, ļoti slidens ceļš esot uz Variešu pusi, kur arī auto noslīdējis no brauktuves, arī citviet pilsētā autovadītājiem nav izdevies savaldīt spekratus uz braucamās daļas. Tāpat arī lielākā daļa pilsētas ietvju esot ledū un ļoti slidenas.  

Tikmēr valsts policija pagaidām informē par vienu negadījumu šorīt atkalas dēļ. 12. februārī pulksten 7.00 Jēkabpilī kāds 1962. gadā dzimis vīrietis vadīja “Audi” markas automašīnu, nespēja tikt galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca metāla ceļa barjerai, bojājot to. Ceļu satiksmes negadījumā neviena persona fiziski necieta. Par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdza komentēt, kāpēc pilsētas ielas un daudzi novadu ceļi nav izbraucami, ja par atkalu bija zināms no pagājušās nedēļas nogales un tā nenāca, kā pārsteigums.

“Informējam, ka pašvaldības ielu uzturēšanas uzņēmums SIA “Jēkabpils pakalpojumi” strādā pastiprinātā režīmā un darbi uzsākti jau plkst.6:00 no rīta, tomēr atkalas laikā apledojums var veidoties ļoti strauji, tāpēc autovadītāji aicināti plānot papildu laiku ierastā maršruta veikšanai un ievērot lielāku distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli. 

Pašvaldības ielu un ietvju uzturētāji pirmdienas rītā jau veikuši kaisīšanu ar smilts un sāls maisījumu lielākajās ielās, satiksmei bīstamākajās vietās, kā arī kur ir lielākā gājēju plūsma. Tuvākajā laikā tiks veikta atkārtota kaisīšana. Atkalas laikā, kad ir temperatūras svārtības, kaisīšana ar pretslīdes materiāliem esot mazāk efektīva, temperatūras svārstību rezultātā tas tiek aizskalots, un kust sākušais sniegs no jauna sasalst, tāpēc ar veidoties situācijas, kurās vienā krustojumā slīdamības nav, taču jau nākamajā apledojums rada bīstamas situācijas,” saka Ainārs Skromāns. 

Viņš piebilst, atkala ir bīstama dabas parādība, tāpēc gan gājējiem, gan autovadītājiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Diemžēl ziemā laikapstākļi varot būt dažādi un pašvaldība kopā ar atbildīgajiem dienestiem sekojot līdzi un organizējot darbus. Atbilstoši situācijai, darbi arī tiekot pārkārtoti, ja ir vajadzība.

Aculiecinieku foto

Komentāri (0-10/10)

  • Jopcik mopcik
    16.02.2024 13:08
    Staigā ar spaini visu dienu turpu šurpu un kaisi lai objekts būtu drošs gan braucejiem, gan gajejiem. Pieraduši strādāt pa roku galamun, lūk, rezultāts!
  • es
    15.02.2024 19:42
    Bet tā taisnība atkalas laikā ir grūti nokaisīt - kamēr vienā vietā kaisa citā jau veidojas apledojums. Zinu no pieredzes.
  • Parazīti!
    14.02.2024 14:14
    Arī nesaprotu, par ko vadība un tie visi kabinetos atsēdētāji saņem algu? Vai tas ir darbs , ko viņi dara? Un tie pārvaldnieki ko dara, nav redzams! Kaut kas vispār prātam neaptverams!
  • Ješka
    14.02.2024 12:57
    Skromāns ir pilnīgākais nejēga visā tajā barā, ne viņu klausa, ne ieklausās ,nulle absolūta nulle. Abus ar Skreiveru atpakaļ uz Līvāniem tur jau visu sastrādāja tagad Jēkabpilī rosās. Pa radu būšanai ticis pie amata ,bet diežgan švaki un sekli sevi parāda
  • Līga
    12.02.2024 21:28
    Asfaltētās ielas - Kaļķu, Dzirnavu šodien ap 19.00 kā slidotava. Kā var ekonomēt uz cilvēku veselību. Kā nav kauna saņemt daudzus tūkstošus eiro algu un neko nedarīt. Kaut jums viena vieta nokalstu. Nejēgas.
  • Aijux
    12.02.2024 20:13
    Sasmīdināji! Krapsēns pat laikapstākļus varēja noorganizēt :DDD
  • Objektīvi
    12.02.2024 18:08
    Krapa laikos nebija tādu problēmu ar ceļiem un apgaismojumu pilsēta bet kad Ragainis "pie stūres" mužīgi problēmas ar šim divām lietām, vienmēr uz sniega tīrīšanas un pilsētas apgaismojuma grib ekonomēt.
  • Nav nopietni
    12.02.2024 18:01
    Pie izsludinātas bīstamās atkalas vārdi -"darbi uzsākti jau 6 no rīta" neiztur kritiku.
    7 no rīta pilsētā kustība jau pilnā sparā, jau avarējušās automašīnas un pakrituši cilvēķi.
  • Hallo ragaini
    12.02.2024 17:53
    Sūnu ciemā viss pa vecam?Gatavojamies Briseles beņķim?
  • Ak, jel!
    12.02.2024 13:25
    Zināja, ka būs apledojums, tad no vakara jau vajadzēja nosālīt kā to dara Eiropā, Anglijā un citās valstīs. Pastiprinātā režīmā strādā 5sd, kad ir par vēlu, tad paši ielu un ceļu uzturētāji pa grāvjiem viļājas!

Atstājiet komentāru