2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Salūzuša autoceltņa dēļ galvenās Jēkabpils Ziemassvētku egles ciršana un uzstādīšana pārcelta uz piektdienu

Salūzuša autoceltņa dēļ galvenās Jēkabpils Ziemassvētku egles ciršana un uzstādīšana pārcelta uz piektdienu

Šodien, 29. novembrī bija paredzēts nocirst un uz Jēkabpili atvest pilsētas galveno Ziemassvētku egli. Taču tehnisku iemeslu dēļ sākotnējie plāni mainījās un egles ciršana un nogādāšana pilsētā pārcelta uz piektdienu, 1.decembri.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns pastāstīja, ka salūza autoceltnis un tā remontdarbu dēļ egles ciršana atlikta. Viņš piebilda, ka egle, kas noskatīta Viesītes mežos augot specifiskā vietā, kur ar citu transportlīdzekli neesot iespējams piekļūt. Ainārs Skromāns zināja teikt, ka autoceltnis jau esot salabots un piektdien neesot gaidāma tehniska aizķeršanās. Tāpat arī egles iedegšanas pasākums svētdien, 3.decembrī notikšot, kā plānots.

Jau ziņots, ka Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas Vides dizaina speciāliste Maija Bataraga Vilka iepriekš stāstīja, ka nolūkotās egles augstums ir aptuveni 13 metri, taču nocirstā veidā tā kļūšot nedaudz zemāka. Taču koks izvēlēts ar aprēķinu, lai uzstādīta Vecpilsētas laukumā tā nebūtu zemāka par 11 metriem. 

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad egli cirtīs un pilsētā nogādās SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Sakarā ar Jēkabpils pilsētas galvenās egles uzstādīšanu, Vecpilsētas laukums tiks slēgts piektdien, 1. decembrī no plkst. 6.00 rītā līdz 18.00! Ja egles uzstādīšanas darbi tiks paveikti ātrāk, laukums satiksmei tiks atvērts ātrāk pēcpusdienā.

Ilustratīvs attēls. Foto no arhīva. Egles ciršana 2022.

Komentāri (0-2/2)

  • Jecis
    30.11.2023 16:56
    Pa visu Jēkabpili tikai viens krāns
  • Liga
    29.11.2023 16:52
    Klaunu bars

Atstājiet komentāru