2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī nākamnedēļ sāks tilta pār Daugavu šuves remontu (VIDEO, FOTO, SATIKSMES ORGANIZĀCIJAS SHĒMA)

Jēkabpilī 4.decembrī sāks tilta pār Daugavu šuves, kas atrodas tuvāk labajam krastam, remontu. Paredzēts, ka darbi noritēs nakts stundās, lai pēc iespējas mazāk traucētu transporta plūsmu. Transporta kustība darbu laikā tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu, kustību regulēs luksofors.

Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns informē, ka remontu veiks SIA “M.A.-TAKA-7” un izpildes termiņš noteikts līdz 20.decembrim, taču uzņēmums esot solījis darbus paveikt četru dienu laikā. Līgumcena bez PVN 16 074,50 eiro.

Minētais uzņēmums pērn novembrī par 16,3 tūkstošiem eiro remontēja otru tilta šuvi, kas ir tuvāk kreisajam krastam un uz to brīdi bija kritiskākā stāvoklī. Paredzēts, ka metāla šuve tiks nomainīta pret mīksto šuvi. Tieši tādā pašā tehnoloģijā pagājušā gada novembrī tika remontēta šuve tuvāk Daugavas kreisajam krastam. Tas ir pagaidu risinājums, jo nodrošinās šuvju kalpošanu tikai dažus gadus, bet šobrīd pašvaldībai neesot iespējas nomainīt pilnīgi jaunas šuves. Problēma esot ne tikai dārgas izmaksas, bet arī šādu darbu veicēju trūkums.

Tiekoties ar medijiem preses konferencē, pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers skaidroja, ka “Tas ir ārkārtīgi specifisks darbs. Izrādās, ka Latvijā ir palikuši tikai trīs uzņēmēji, kas specializējas šādu darbu veikšanā. Viņi ir ļoti noslogoti. Mēs jau no vasaras sākuma veicām aptaujas, lai noteiktu labāko cenu. Uzņēmējs tika atrasts, noslēgts līgums, viņš šo šuvi minētajā tehnoloģijā arī salabos. Tehnoloģija pieļauj darbus arī tādās temperatūrās, kādas valda Latvijā, Jēkabpilī novembra beigās. Viņi atsevišķi silda klājumu, atsevišķi silda ieklājamo materiālu un tad to uzliek.”

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis preses konferencē atzina: “Man nepatīk, ka tiltam netiek pāri velosipēdisti un mātes ar bērnu ratiņiem, jo viņi nevar samainīties. Šī lieta nav pareiza. Tāpat diezgan bieži gājēji tiek apšļakstīti, kas arī nav labi. Tātad ir jādomā, kā citādāk nodrošināt gājēju atdalīšanu no mašīnu plūsmas un kā nodrošināt, lai vismaz pa vienu pusi velosipēdisti varētu kustēties, citādāk mēs visas ielas taisām ar gājēju un veloceliņiem, bet pašu būtiskāko savienojumu starp abām pilsētas daļām nevaram nodrošināt. Protams, liela cerība tika likta uz otru tiltu, bet tas ir mākoņos tīts, līdz ar to ir jāsakārto šis.”

Jau ziņots, ka pēc Jēkabpils novada pašvaldības pasūtījuma turpinās visu 38 novadā esošo tiltu apsekošana. To veic SIA “Inženierbūve”. Tiltu apsekošana dabā ir pabeigta, tagad notiek dokumentu sagatavošana. Ainārs Skromāns skaidro, ka saņemot atzinumus par katra tilta stāvokli tiks vērtēts, kuru tiltu remontdarbi jāiekļauj nākamā gada budžetā. Sīkāku informāciju par tiltu apsekošanas rezultātiem pašvaldībā sola sniegt pēc tam, kad būs saņemti inspekcijas rezultāti. Tas varētu būt decembra sākumā.

 

Komentāri (0-1/1)

  • Jecis
    27.11.2023 15:46
    Daudziem tas saprotams šķiet absurdi, bet kā ir, tā ir, atliek tikai visas valsts mērogā pārbīdīt finanšu gada robežas, lai plānot sāk ziemā un pēdējo naudu tērē rudenī... šo to izdosies pat ietaupīt, jo siltā laikā strādājot samazināsies izdevumi (tas protams plānotiem darbiem)

Atstājiet komentāru