2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Negaiss Jēkabpils novadā trešdien nogāzis kokus, bojājis jumtus un ceļus (FOTO)(PAPILDINĀTS AR FOTO)

Jēkabpils novada pašvaldība informē, ka 30. augusta negaiss Jēkabpils novadā visvairāk postījumus nodarījis Viesītes pilsētā un Viesītes pagastā, kā arī Rites, Elkšņu un Saukas pagastos. Spēcīgajā vējā nogāzti koki un nolauzti koku zari, lielgraudu krusa sabojājusi dažas automašīnas, cietuši arī māju jumti, savukārt pamatīgā lietus dēļ vietām grants ceļos izveidojies izskalojums.

Kā informēja Viesītes pagasta pārvaldes vadītāja Sanita Lūse, iedzīvotāji patlaban nav vērsušies pēc palīdzības, bet, ja tomēr ir nepieciešamība pēc palīdzības,
lūgums zvanīt uz mob.t. 26670482.

Pašvaldības speciālisti norāda, ka patlaban turpinās teritoriju apsekošana, plašāka informācija būs zināma pēcpusdienā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā norāda, ka kopumā vakar vakarā Latvijā vērotais negaiss būtiskus postījumus nav nodarījis. Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēmis 47 lūgumus no iedzīvotājiem palīdzēt novērst negaisa radītos postījumus. Visvairāk šādu izsaukumu saņemts Latgalē un Vidzemē.

Dienestā informē, ka pārsvarā negadījumi bijuši diezgan ikdienišķi, piemēram, bijis nepieciešams palīdzēt novākt vēja nogāztos kokus un divos gadījumos koki uzkrituši uz automašīnām, bet kopumā ārkārtas situācija nav veidojusies.

Viens izsaukums saņemts uz Jēkabpils novada Vīpes pagastu, kur koks bija nokritis uz ceļa braucamās daļas. 

Attēlā: Pašvaldība sociālajā vietnē Facebook publicētais Andras Viļčinksas no Rites pagasta foto ar lielgraudu krusu, foto, kas publicēti sociālajā vietnē Facebook "Viesītes Vēstis" profilā un foto Ginta Safronova, kā arī papildināts ar foto no Jēkabpils novads/Facebook

Atstājiet komentāru