2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Iedzīvotāju ievērībai: Augusta nogalē jaunbūvējamo katlumāju Jēkabpilī pievienos pilsētas apkures sistēmai

Iedzīvotāju ievērībai: Augusta nogalē jaunbūvējamo katlumāju Jēkabpilī pievienos pilsētas apkures sistēmai

SIA “Jēkabpils siltums” informē, ka no 21. augusta līdz 28. augustam notiks būvdarbi, lai jaunbūvējamo katlu māju Tvaika ielā 4, Jēkabpilī, varētu pieslēgt esošajai apkures sistēmai, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže.

Līdz ar to, no 21. augusta līdz 28. augustam daudzdzīvokļu ēkām Tvaika ielas katlu mājas apkalpes zonā nenotiks siltumenerģijas piegāde karstā ūdens sagatavošanai.

Jau ziņots, ka SIA " Jēkabpils siltums" īsteno divus Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projektus, izbūvējot divas jaunas katlu mājas. Projektā Jēkabpilī Tvaika ielā paredzēts centralizētās siltumapgādes sistēmā uzstādīt un pieslēgt ar koksnes šķeldu kurināmu katlu ar kopējo jaudu 8 megavati (MW) un dūmgāzu kondensatoru 2 MW un biomasas padeves sistēmu, kā arī elektrostatisko filtru un citas nepieciešamās palīgiekārtas.

Projektu realizējot, centralizētā siltumapgādes avotā tiks aizstāta būtiska daļa fosilā kurināmā ar AER, samazināsies siltumavota CO2 emisijas par 294,803 tonnām CO2 gadā, tiks uzstādīta moderna siltumenerģiju ražojošās vienība ar kopējo jaudu 10 MW. Projekta kopējie izdevumi ir 8,1 miljons eiro.

Atstājiet komentāru