2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

No nākamā gada par 60 procentiem pieaugs maksa par braukšanu Jēkabpils pilsētas autobusos (PAPILDINĀTS)

No nākamā gada par 60 procentiem pieaugs maksa par braukšanu Jēkabpils pilsētas autobusos (PAPILDINĀTS)

(Pievienota pēdējā rindkopa)

No 2024.gada 1.janvāra Jēkabpilī par 60 % pieaugs braukšanas maksa pilsētas autobusos. Tā nolēma Jēkabpils novada domes deputāti. No janvāra par vienu braucienu pilsētas teritorijā līdzšinējo 50 centu vietā būs jāmaksā - 80 centi. Savukārt par vienu braucienu ārpus pilsētas teritorijas no pieturas “Ceļa meistars” līdz pieturai “Pansionāts” biļetes cena 20 centi jeb braucot no pilsētas līdz pansionātam biļete maksās 1 eiro. Noteikts, ka par vienas bagāžas vienības pārvadāšanu (izņemot rokas bagāžu) – 80 centi; par viena mājas (istabas) dzīvnieka pārvadāšanu – 80 centi. 

Pašvaldība arī noteikusi braukšanas maksas atlaides. Ja pasažieri iegādājas braukšanas karti, ir noteiktas sekojošas atlaides:  10 līdz 19 braucieniem – 10%, 20 līdz 34 braucieniem 15% un 35 un vairāk braucieniem – 20%. Braucieni izmantojami 60 dienu laikā no braukšanas kartes iegādāšanās brīža. Maksa par atkārtoti izsniedzamu braukšanas karti noteikta trīs eiro apmērā. Pati braukšanas karte pirmreizēji ir bez maksas. 

Noteikti arī braukšanas atvieglojumi pensionāriem un skolēniem. Pensionāriem noteikti sekojoši braukšanas maksas atvieglojumi Jēkabpils pilsētas maršruta autobusos - par vienu braucienu Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā deklarētajiem vecuma pensiju sasniegušajiem iedzīvotājiem (pensionāriem, kuriem ir tiesības uz valsts sociālās apdrošināšanas pensiju), uzrādot braukšanas atvieglojumu apliecinošu dokumentu – biļetes cena 30 centi;  pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Savukārt 1. līdz 12. klašu Jēkabpils novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu – Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Jēkabpils 2. vidusskolas, Jēkabpils 3. vidusskolas, Krustpils pamatskolas, Ābeļu pamatskolas, Salas vidusskolas, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas (deklarēti Jēkabpils novada pašvaldībā un līdz 24 gadu vecumam) izglītojamajiem mācību gada laikā no 1. septembra līdz 31. maijam, reģistrējot braukšanas karti (neierobežots braucienu skaits) un uzrādot konkrētās izglītības iestādes skolēna apliecību, brauciens ir bez maksas. Skolēniem noteiktie atvieglojumi piemērojami attiecīgajā mēnesī lietotajām braukšanas kartēm. 

Arī politiski represētām personām, uzrādot politiski represētās personas apliecību, un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, uzrādot nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību, braucieni pilsētas teritorijā būs bez maksas. Tāpat bez maksas pilsētas teritorijā var braukt apbalvojuma «Jēkabpils novada Goda pilsonis» saņēmēji, uzrādot braukšanas atvieglojumu apliecinošu dokumentu. 

Jēkabpils novada dome uzdevusi Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēm noslēgt vienošanos ar SIA “Jēkabpils autobusu parks” par personas datu izmantošanu un datu iesniegšanu un iesniegt izglītojamo sarakstus autobusu parkam pirms katra mācību gada līdz 20. augustam. SIA “Jēkabpils autobusu parks” pilnvarots sagatavot un izsniegt braukšanas kartes, pamatojoties uz izglītības iestādes sagatavoto izglītojamo sarakstu. 

Lēmums par braukšanas maksas izmaiņām un atvieglojumiem stāsies  spēkā no 2024. gada 1. janvāra.

Pēc ziņas par braukšanas maksas paaugstināšanu Jēkabpilī no 2024.gada 1.janvāra ar Radio1.lv sazinājās vairāki jēkabpilieši, kuri lūdza publicēt arī deputātu balsojumu par braukšanas maksas paaugstināšanu. Atsaucoties šim lūgumam publicējam deputātu balsojumu: Par braukšanas maksu balsoja deputāti - Raivis Ragainis (LZP), Aigars Nitišs (LZP), Ainars Vasilis (LZP), Aija Bojāre (LZP), Alfons Žuks (Apvienība Iedzīvotāji), Daina Vītola (Apvienība Iedzīvotāji), Andrejs Gavrilovs (Saskaņa), Daina Kalve(NA), Kārlis Stars (NA), Edvīns Meņķis (LZS), Māris Trušelis (LA), Mārtiņš Svilis (LRA). Pret maksas paaugstināšanu pilsētas autobusos balsoja deputāte Elīna Serkova (LA), lēmumā atturējās - Leonīds Salcevičs (JRP), Māris Dimants (JRP) un Valdis Vizulis(LA). Savukārt domes sēdē nepiedalījās deputāti - Aivars Vanags (JKP), Kaspars Štolnieks (JKP) un Aivars Kraps (LPV), kurš bija pret šo lēmumu, kad tas tika skatīts komitejas sēdē.

Foto: Jēkabpils autobusu parks

Komentāri (0-2/2)

  • Veronika
    01.06.2023 14:43
    Kāpēc atkal nebūs atlaides Goda ģimeņu 3+ īpašniekiem?
  • Nabags
    01.06.2023 11:30
    Dienā gandrīz 2 euro lai tiktu uz darbu,ja minimālā alga,tad ir ļoti bēdigi,un,ja abiem vecākiem minimālā,bērni uz pulciņiem vasarā.
    Tas ir ap 10 euro dienā.

Atstājiet komentāru