2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils novada dome pārsūdzējusi tiesas spriedumu ar kuru bija noteikts atjaunot amatā bijušo izpilddirektoru Guntaru Goguli

Jēkabpils novada dome pārsūdzējusi tiesas spriedumu ar kuru bija noteikts atjaunot amatā bijušo izpilddirektoru Guntaru Goguli

Jēkabpils novada dome 22.decembrī pārsūdzējusi Aizkraukles rajona tiesas lēmumu, kas noteica -  atjaunot bijušo izpilddirektoru Guntaru Goguli iepriekšējā amatā, izmaksājot kompensāciju par piespiedu darba kavējumu - 21 201,01 eiro, kā arī papildus veicot darbaspēka nodokļu nomaksu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā. Pārsūdzētais lēmums iesniegts Zemgales apgabaltiesā Aizkrauklē.

Tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem preses konferencē, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja: “Kāpēc lemjam par labu pārsūdzībai, jo redzam, ka divi likumi nonāk pretrunā. Viens likums paredz to, ka priekšsēdētājs uz domes sēdi atved izpilddirektoru, par  kuru ir skaidrs, ka viņš saņems domes atbalstu. Ja nav skaidrības par šādu atbalstu, tad tādu izpilddirektora kandidātu balsošanai uz sēdi neved. Tas ir viens likums – Likuma par pašvaldībām 68. pants, kas to paredz. Un otrs ir Darba likums, kas it kā paredz ko citu. Ja tas būtu bijis vecais novads, viss būtu citādi, bet tika izveidots jauns, veidoja jaunas struktūras un vajadzēja atklātu konkursu uz izpilddirektora amatu. Tāds bija mūsu viedoklis.  Šie abi likumi ir pretrunā. Bet es nevaru vest uz domi izpild¬direktoru, par kuru deputāti nenobalsos. Jo tad, nenobalsojot, principā it kā būtu izteikta neuzticība arī man.  Tās ir tās lietas, kāpēc mēs ilgi domājām, kā darīt. Mums bija mutiskas vienošanās ar Guntaru Goguli. Mēs no savas puses tās simtprocentīgi izpildījām, bet Guntars Go¬gulis izvēlējās rīkoties citādi.”

Likuma par pašvaldībām 68. pants vēsta, ka pēc domes priekšsēdētāja priekšlikuma dome ieceļ izpilddirektoru, kas pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā ir atbildīgs par paš¬valdības iestāžu un pašvaldības kapitālsabiedrību darbu. Izpilddirektors nodrošina pašvaldības iestāžu un paš¬valdības kapitālsabiedrību darba nepārtrauktību do¬mes nomaiņas gadījumā. 

Jau ziņots, ka Aizkraukles rajona tiesa lēmuma rezolutīvajā daļā norādīja, ka: Pamatojoties uz Civilprocesa likuma 8., 42., 97., 193., 195., 204.1 pantu, tiesa nosprieda apmierināt prasību pilnīgi. Atzīt par spēkā neesošu Jēkabpils novada pašvaldības 2022. gada 11. maija uzteikumu Nr. 2.5-9/22/103 Guntaram Gogulim par spēkā neesošu un atjaunot Guntaru Goguli iepriekšējā darbā. Spriedums arī paredz - piedzīt no Jēkabpils novada pašvaldības par labu Guntaram Gogulim vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku, kas pēc Guntara Goguļa sniegtās informācijas ir - 21 201,01 eiro, kā arī papildus veicot darbaspēka nodokļu nomaksu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā. Tiesa arī nosprieda atzīt Guntaram Gogulim tiesības par laiku līdz sprieduma izpildei saņemt no Jēkabpils novada pašvaldības likumiskos 6 % gadā no visas piedzītās summas, nepārsniedzot tās apmēru.

Tāpat arī spriedums paredzēja piedzīt no Jēkabpils novada pašvaldības valsts labā tiesas izdevumus – valsts nodevu 1040,78 eiro un ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 2 eiro. Tiesa bija noteikusi Jēkabpils novada pašvaldībai termiņu sprieduma labprātīgai izpildei – 7 (septiņas) dienas no sprieduma spēkā stāšanās dienas. Spriedumu varēja pārsūdzēt apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā 20 (divdesmit) dienu laikā, iesniedzot apelācijas sūdzību Zemgales rajona tiesā, Jēkabpils novada pašvaldība šo iespēju ir izmantojusi.

Komentāri (0-10/11)

  • Fakts
    25.12.2022 16:13
    Gogulis var patikt, var nepatikt. Tikai ja Dome pārkāpj likumu par to ir sekas. šajā gadījumā visdrīzāk pašvaldībai šīs sekas izmaksās ap 70 000 eiro. Būtu tikai pareizi ja par šīm sekām atbildētu Ragainis, nevis mēs visi -nodokļu maksātāji.
  • Vot tā
    25.12.2022 07:20
    Gogulis bija neaizstājams Leonīdam, jo prata sakārtot, ka atleca no Eiropas projektiem un par sevi neaizmirsa.
  • Kā tā?
    24.12.2022 10:43
    Bebrus nepārbaudīja neviens no saimniekiem!!! Bija uz vienu roku vai iebaidīti! Poh tā pašvaldības nauda! Nav jau viņu!
    Un kas tas Gogulis par tādu neaizstājamu, vērtīgu kadru? Tikai tāpēc, ka gadiem ir sēdējis izpilddirektora krēslā, un darījis un teicis, kā liek? Skreivers arī ir izpilddirektors ar lielu stāžu, bet es vēl viņu vērtēšu, kad būs iedots uzdevums.
  • Rainis Jānis
    24.12.2022 09:38
    Ļoti interesanti,pavilks laiku un būs vel vairāk jāizmaksā Gogulim. Tikai,Raivi,turi savu vārdu,maksā no savas kabatas,nevis no domes kases,ja Tu ievārīji šo putru,tad,lūdzu arī pats apmaksā savu izklaidi.
    Māmiņām,pensionēriem tas nav jāapmaksā no nodokļu rēķina
  • He he
    24.12.2022 09:25
    Pašreizējiem arī vajag ar kāju pa dirsu un lai iet sunim ūkā ķieģeļus lādēt. Tāds bardaks kā šobrīd vēl nav dzīvē pieredzēts.
  • Nauris
    24.12.2022 06:03
    Kādu kompensāciju tam blēdim, ar kāju pa dirsu un lai iet strādāt uz depo.
  • Atbalstu loģisko lēmumu
    23.12.2022 21:16
    Jēkabpils novada dome 22.decembrī pārsūdzējusi Aizkraukles rajona tiesas lēmumu, kas noteica - atjaunot bijušo izpilddirektoru Guntaru Goguli iepriekšējā amatā, izmaksājot kompensāciju par piespiedu darba kavējumu - 21 201,01 eiro, kā arī papildus veicot darbaspēka nodokļu nomaksu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā. Pārsūdzētais lēmums iesniegts Zemgales apgabaltiesā Aizkrauklē. ===================== Loģisks lēmums! Ir tik mīksts un glums radījums, ka uznāk brrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...
  • Sētnieks2
    23.12.2022 20:26
    Šitais tips neko smagāku par savu pim** nav turējis. Taisnību tirgū runā, ka raujas atpakaļ, jo tāds lodors un slaists nevienam nav vajadzīgs.
  • Sētnieks
    23.12.2022 18:58
    Nevar rimties. Lai iet sniegu no ietvēm tīra par minimālo algu. Redzēs, kā naudiņa nāk sūri un grūti, un ar slapju muguru. Pieradis tikai bikses deldēt.
  • Ventis
    23.12.2022 18:36
    Viltīgais zutis Gogijs nevar bez domes siles, atrauts no shēmām un citur nemaz pat darbu nemeklē, jo cer atgriezties pie vecajiem stiķiem
12

Atstājiet komentāru