2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Šķīdoņa dēļ 41 ceļa posmā Jēkabpils novadā ieviesti automašīnu masas ierobežojumi (SARAKSTS)

Šķīdoņa dēļ 41 ceļa posmā Jēkabpils novadā ieviesti automašīnu masas ierobežojumi (SARAKSTS)

Jēkabpils novada pašvaldība izdevusi rīkojumu no trešdienas, 16.novembra uz šķīdoņa laiku ierobežot kustību transportam (atkarībā no ceļa stāvokļa) uz 41 pagasta nozīmes ceļa Jēkabpils novadā.

Novada Attīstības pārvaldē informē, ka rīkojums izdots, pamatojoties uz 2016.gada 19. janvāra Ministru Kabineta noteikumiem Nr.42 „Kārtība, kādā aizliedzama vai ierobežojama satiksme”. Ceļu lietošanas ierobežojumi Jēkabpils novadā būs spēkā, līdz iestāsies pastāvīgs zemes sasalums. Transporta kustība tiks ierobežota, uzstādot ceļa zīmes transporta kopējās masas ierobežojumam, atkarībā no ceļa stāvokļa. Iespējama atsevišķu ceļu slēgšana visam auto un traktortransportam, izņemot operatīvo transportu.

Attīstības pārvaldē skaidro, ka transportlīdzekļu sezonālā maksimālās masas ierobežojumu ieviešana pašvaldības autoceļiem ir piespiedu pasākums, kas ļauj novērst šo ceļu masveida sabrukumu rudenī, kad, ceļa segai pārmitrinoties, samazinās tās nestspēja. Īpaši krasi nestspēja samazinās ekspluatācijas laiku nokalpojušām segām un ceļu posmiem, kuru pamatne ir mālaina un putekļaina grunts.

Pašvaldība arī aicina kravu pārvadātājus (mežu izstrādātājus, zemniekus) plānot kravu izvešanu, ņemot vērā augstāk minētos ierobežojumus. Ierobežojumu ievērošanu kontrolēs Valsts policija. Papildus informāciju var saņemt vēršoties attiecīgajā pagasta pārvaldē.

Tabulā redzama informāciju par autoceļiem, uz kuriem attieksies pieņemtie ierobežojumi.








Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Iedzivotājs
    15.11.2022 19:41
    Jūs nevis masas ierobežojumus liekat, bet remontējat ceļus beidzot it īpaši Vīpes pagastā, ceļi ir galīgā dirsā. Cik es varu labot bedres uz ceļa no Landzāniem līdz Ezermuižai? Puriškevičs tik pabrauc garām pat paldies nepasaka. Klauns nevis pagasta priekšsēdētājs.

Atstājiet komentāru