2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils novada domes vadība pārmet Aizsardzības ministrijai komunikācijas trūkumu

Jēkabpils novada domes vadība pārmet Aizsardzības ministrijai komunikācijas trūkumu

Šodien Seces kultūras centrā Aizsardzības ministrija rīko tikšanos ar Aizkraukles un Jēkabpils novadu iedzīvotājiem un novada uzņēmējiem, lai informētu par Sēlijas militārā poligona attīstību un atbildētu uz iedzīvotāju jautājumiem. 

Tikšanās laikā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra pārstāvji informēs klātesošos par plānošanas procesa virzību un tuvākajā laikā iecerētajiem darbiem Sēlijas poligona attīstībā, kā arī novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem būs iespēja uzdot jautājumus.

Jēkabpils novada pašvaldības pārstāvji uz tikšanos nedosies. Tiekoties ar masu medijiem Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis(LZP) sacīja, ka Aizsardzības ministrija par šo pasākumu pašvaldību informējusi jau ar konkrētu datumu par tā norises laiku, iepriekš nepainteresējoties un nesaskaņojot vai pašvaldības pārstāvjiem tas ir pieņemams. Raivis Ragainis atzīmē, ka pašvaldības norāde, ka šajā dienā ir domes sēde un pašvaldības vadība nevar ierasties, kā arī lūgums pārcelt tikšanās dienu, nav ņemts vērā. Raivis Ragainis uzsvēra, ka šī pasākuma organizēšanā no Aizsardzības ministrijas puses nav notikusi komunikācija ar pašvaldību. Tāpat arī citos jautājumos, saistībā ar poligona izbūvi, neesot ņemts vērā pašvaldības viedoklis. Raivis Ragainis piebilda, ka jaunā poligona visas infrastruktūras būvniecība tiekot plānota Aizkraukles novadā, savukārt Jēkabpils novadā iecerētā poligona teritoriju plānots izmantot tikai kā kaujas lauku mācībām. Līdz ar to arī, iespējamās, investīcijas, kas varētu ienākt pašvaldību teritorijās, saistībā ar poligona būvniecību, esot saistošas Aizkraukles novadam, savukārt Jēkabpils novadā, kā iepriekš minēts, infrastruktūras būvniecība neesot plānota, plānots tikai izmantot mežu masīvu armijas kaujas mācībām.

Komentāri (0-3/3)

  • Dingo Dongo
    27.10.2022 15:29
    Tā starp citu Jēkabpils novada teritorijā tāpat neko daudz nebūvēs,tad īsti neredzu jēgu,kāpēc domes vadībai vispār būtu tut jābrauc un jāsēž,kā mēbelēm.
    Cik reizes domes vadība pati ir interesējusies,izrādijusi iniciatīvu ar derīgiem priekšlikumiem? Varbūt piedāvāja remontēt nolaisto dzīvokļu fondu,kas pūst,bet apkuri apmaksā par tukšumu iedzīvotāji,lai tos piedāvātu īrēt poligona darbiniekiem,varbūt ir piedāvājusi izveidot autobusa maršruta izveidi,lai cilvēki varētu uz darbu tur braukt? Kāpēc aicināt tos,kas neiesaistās paši? Bet tak aicināja,paši te laikam gaidīja,kad sarkanu paklāju izripinās un ar salūtu sagaidīs,vai lūgsies uz ceļiem lai ietodas? Piedāvāja,atteicās un miers.
    Vairāk gan bēdīgi,ka darba laikā rīko šo pasākumu,iedzīvotāji taču strādā šajā laikā,par to gan nav padomāts
  • ES
    27.10.2022 13:16
    Darīsiet tā kā tiks likts! Nekādi tilti netika apsolīti. Nevajag domes deputātiem fantazēt! Lai Jēkabpils plikadīdas saremontē to pašu vienīgo.
  • Hm
    27.10.2022 12:55
    Lai spridzinās uz otru pusi vai dod kompensācijā savulaik psolīto tiltu.

Atstājiet komentāru