2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Apstiprināts jauns Jēkabpils novada ģerbonis

Apstiprināts jauns Jēkabpils novada ģerbonis

Apstiprināts jauns Jēkabpils novada ģerbonis, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jēkabpils novada ģerbonī sudraba laukā attēlota zaļa egle uz tādas pašas pamatnes. Tai priekšā ir ejošs lūsis dabiskās krāsās. Ģerboņa apmale ir sarkana, un tā ir dalīta ar zelta krustu.

Pašvaldībā skaidro, ka vairāku mēnešu garumā noritējis darbs pie Jēkabpils novada ģerboņa izveides. Dažādās darba sanāksmēs kā piemērotāko simbolu gan deputāti, gan darba grupas locekļi un iedzīvotāji atzina lūsi kā novada identitātes nesēju. Kopumā tika izstrādāti vairāki iespējamie jaunā Jēkabpils novada ģerboņa varianti jeb skices, ņemot vērā iepriekš iesūtītos iedzīvotāju priekšlikumus, darba grupas ieteikumus un novada domes deputātu ierosinājumus. Trīs ģerboņa skices tika piedāvātas balsojumam novada iedzīvotājiem. Ģerboņa skices veidojusi māksliniece Jolanta Ābele, kurai ir liela pieredze ģerboņu vizuālā veidola sagatavošanā, sadarbojoties ar Valsts Heraldikas komisiju.

Apstiprinātajā ģerbonī kā simbols ir attēlots lūsis, kas ir novada identitātes nesējs. Jēkabpils novada ģerbonī satiekas un krustojas vēsture, kultūrvērtības, konfesijas, ceļi un upes, pauda pašvaldībā, piebilstot, ka arī ģerboņa krāsām ir simboliska nozīme - sarkanā ir uguns, dzīvības un veselības krāsa, savukārt zelts - saules gaisma, siltums un plašums.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru