2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Bijušais Jēkabpils novada domes izpilddirektors Guntars Gogulis iesūdzējis pašvaldību tiesā

Bijušais Jēkabpils novada domes izpilddirektors Guntars Gogulis iesūdzējis pašvaldību tiesā

Jēkabpils novada domes 22.septembra sēdes informatīvajā daļā pašvaldības vadībai no opozīcijas puses bija jautājums, vai atbilst patiesībai fakts, ka bijušais Jēkabpils novada domes izpilddirektors Guntars Gogulis iesūdzējis pašvaldību tiesā? Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, norādot, ka jautātājs jau zina šo faktu, ja uzdod tādu jautājumu, atbildēja, ka pašvaldībā saņemti dokumenti, ka Guntars Gogulis ir iesūdzējis pašvaldību tiesā.

Opozīcijas pārstāvis jautāja, ja tiesas spriedums būs labvēlīgs Guntaram Gogulim vai kāds domē  uzņemsies politisko atbildību? Raivis Ragainis norādīja, ka spriedums būs tiesas ziņā. Taču no opozīcijas puses tika uzturēts jautājums par politisko atbildību.

“Mums ar Guntaru Goguli bija mutiska vienošanās gan par darba turpināšanu, gan iziešanu no šīs situācijas, viņš savu vārdu neturēja. Skatīsimies, kas būs tālāk, tas arī viss, ko es varu pateikt,” sacīja Raivis Ragainis.

Tieša atbilde netika sniegta vai kādam nāksies uzņemties politisko atbildību, ja pašvaldība tiesu zaudēs, Raivis Ragainis uzdeva pretjautājumu - vai jautātājs pats kaut reizi ir uzņēmies politisko atbildību? Uz ko tika atbildēts, ka viņam nav bijusi situācija, kad iesūdz tiesā un tiesu zaudē. 

Opozīcija novada mēram atgādināja, ka viņam jau bija uzlikts sods no Darba inspekcijas par neatbilstošu izvērtēšanu un samaksājot sodu ir netieši atzīts pārkāpums. Raivis Ragainis norādīja, ka konsultējoties ar juristiem, nonākts pie atzinuma, ka pašvaldībai ir lētāk samaksāt sodu, nekā uzsākt ilgstošu tiesvedību ar Darba inspekciju.

Deputāts Aigars Nitišs, iesaistoties diskusijā, sacīja: “Gogulis vienkārši negrib atrast darbu, vai nevar atrast darbu un izmanto iespēju mēģināt pietiesāt no pašvaldības attiecīgu summu. Tas ir tīri cilvēka izvēles virziens. Laiks noliek visu savās vietās.”

Radio1.lv sazinājās ar Guntaru Goguli un jautāja, kāda ir viņa prasība pret pašvaldību. Guntars Gogulis apstiprināja, ka ir iesniedzis Zemgales rajona tiesā prasību pret Jēkabpils novada pašvaldību – tiesai atzīt par spēkā neesošu darba uzteikumu viņam no pašvaldības puses. Jautāts, cik ir pārliecināts par saviem panākumiem tiesvedības procesā, Guntars Gogulis sacīja, ka no 100 punktiem -  51:49 viņa labā. Guntars Gogulis arī apstiprināja, ka šobrīd nesastāv darba attiecībās.

Komentāri (0-4/4)

  • Jo
    24.09.2022 08:52
    Reti riebīgs cilvēks saskarsmē...
  • Jēkabpilietis
    23.09.2022 07:27
    Malacis!
  • ES
    23.09.2022 01:26
    Aptauja- par ko tu Jēkabpils iedzīvotāj, balsotu? Mērķis ir iztīrīt pašvaldību no nevēlamiem indivīdiem. Par ko?! Savādāk nevar.
  • Aijux
    22.09.2022 19:48
    Vienkārši FUIJ.... Misters Go atradis iespēju nopelnīt!
    Karma, neguli!

Atstājiet komentāru