2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils tiesa sāks skatīt krimināllietu par dokumentu viltošanu Līvānu novada pašvaldībā, kurā iesaistīts Jēkabpils novada izpilddirektors

Daugavpils tiesa sāks skatīt krimināllietu par dokumentu viltošanu Līvānu novada pašvaldībā, kurā iesaistīts Jēkabpils novada izpilddirektors

Daugavpils tiesa šodien plāno sākt skatīt krimināllietu par dokumentu viltošanu, kurā apsūdzētas divas bijušās Līvānu novada pašvaldības amatpersonas.

Lietā apsūdzēts agrākā Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers, kuru šī gada aprīlī apstiprināja Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektora amatā, kā arī bijusī pašvaldības Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne.

Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 327.panta 2.daļas, tas ir, par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots, ja to izdarījusi valsts amatpersona un tās izdarītas mantkārīgā nolūkā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šo nodarījumu paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Prokuratūra iepriekš informēja, ka pašvaldības amatpersona, būdama Mazo grantu projektu izvērtēšanas komisijas locekle, piekļuvusi pašvaldības datoram nolūkā piešķirt pašvaldības finansējumu kādas biedrības projektam. Datorā atradās izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokols, kurā amatpersona veikusi labojumus. Prokuratūra uzskata, ka amatpersona protokolā aizstājusi viena projekta nosaukumu ar citu tās pašas biedrības sagatavotā projekta nosaukumu, tāpat esot mainīts arī piešķiramā finansējuma apjoms.

Maldinot, ka izmaiņas saskaņotas, amatpersona panākusi, ka protokolu parakstīja sanāksmes protokolētāja. Tad amatpersona nodevusi falsificēto protokolu parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai, noformējusi līgumu par projekta ieviešanu un nodevusi to parakstīt otrai amatpersonai. Pēc tam līgumu parakstījis arī biedrības valdes loceklis, būdams maldināts par to, ka izvērtēšanas komisija sniegusi finansiālo atbalstu konkrētajam projektam.

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    20.09.2022 21:33
    Beidzot, Daugavpils maukām beidzies atvaļinājums Tenerifē.

Atstājiet komentāru