2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

SIA JK Namu pārvalde aicinājums iedzīvotājiem pirms apkures sezonas

SIA JK Namu pārvalde aicinājums iedzīvotājiem pirms apkures sezonas

Tuvojas rudens, un līdz ar to arī apkures sezona. Lai daudzdzīvokļu ēku pieslēgšana siltumam noritētu raiti, SIA JK Namu pārvalde septembrī plāno savās apsaimniekotajās mājās veikt apkures sistēmas atgaisošanu, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece. 

Namu pārvaldes inženierkomunikāciju tehniķis Anatolijs Osipovs stāsta, ka bieži vien, uzsākot apkures sezonu, Avārijas dienestā vēršas klienti, kuriem dzīvokļos nesilst radiatori. Tas var notikt, ja apkures sezonas starplaikā patvaļīgi, bez saskaņošanas ar Namu pārvaldi un speciālistu klātbūtnes, kādā no dzīvokļiem tiek mainīti radiatori. Pēc radiatoru uzstādīšanas sistēmā paliek gaiss un, pieslēdzot mājai siltumapgādi, nepietiekamas siltuma cirkulācijas dēļ radiatori nesilst. Lai no šādas situācijas izvairītos, Namu pārvaldes speciālisti ik gadu pirms siltuma padeves uzsākšanas veic apkures sistēmas atgaisošanu. 

Aicinām iedzīvotājus, kuri ir plānojuši radiatoru nomaiņu, to veikt līdz septembrim, pirms tam sazinoties ar Namu pārvaldes Avārijas dienestu (tālr.652 32402; 29406016), lai saskaņotu darbu norisi! Septembrī tiks sākta māju apkures sistēmu sagatavošana siltumapgādes pieslēgšanai. 

Ņemot vērā, ka daļa siltuma var aizplūst pa durvju un logu spraugām, aicinām iedzīvotājus pievērst uzmanību tam, vai durvis un logi kāpņu telpās ir pietiekami noblīvēti. Ja par to rodas šaubas, lūdzam vērsties Avārijas dienestā!

Foto: SIA JK Namu pārvalde

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    29.08.2022 10:54
    Neskalojiet smadzenes nekompetentos jautājumos iedzīvotājiem! Nekādas saskaņošanas radiatoru maiņai nav jāsaskaņo! Varbūt JK namu pārvalde piedāvās vēl saskaņot podu nomaiņu, izlietņu, gāzes plītes un ladusskapju? Mans aicinājums JK namu pārvaldei pirms apkures sezonas, pārbaudīt vai visām mājām ir uzstādīti automātiskie atgaisotāji uz katra stāvvada daudzstāvu mājai. Dzīvokļos radiatorus atgaiso paši dzīvokļa īpašnieki ar mechāniskiem atgaisotājiem, kādi ir uzstādīti modernos mūsdienu radiatoros. Radiatoru maiņa jau nu gan nav iemesls sistēmas pārgaisošanai. Ja apkures sistēmā uzkrājas gaiss, tad vaina ir JK namu pārvaldei, kura ekspluatē novecojušas apkures sistēmas kurām nav automātiskās atgaisošanas ventīlis. Akures sistēmai jābūt tādai, kur siltums katram dzīvoklim tiek padots no turpgaitas stāvvada, nevis no apakšējā dzīvokļa. Gaiss tiek ievilkts sistēmā, nevis caur radiatoriem, bet caur siltumtīklu avārijas vietām, apkures katlu maiņu un remontu. Lai JK namu pārvaldnieks pārbauda siltumtrases, pirms sistēmu atgaisošanas. Es zinu, uz dažām ziemā aug zāle.

Atstājiet komentāru