2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Lietu par dokumenta viltošanu Līvānu novada domē, kurā iesaistīts Jēkabpils novada izpilddirektors, tiesa skatīs 19.septembrī

Lietu par dokumenta viltošanu Līvānu novada domē, kurā iesaistīts Jēkabpils novada izpilddirektors, tiesa skatīs 19.septembrī

Lietu par dokumenta viltošanu Līvānu novada domē Daugavpils tiesa skatīs 19.septembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts bijušais Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers, kurš2 aprīlī apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru, un nu jau bijusī Līvānu novada Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne.

Krimināllietu skatīja 22.jūnijā, tagad pasludināts pārtraukums, taču lietu turpinās skatīt 19.septembrī. 

Jau ziņots, ka prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Līvānu novada pašvaldības amatpersonas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu.
Prokuratūra, neminot pašvaldības nosaukumu, aģentūru LETA iepriekš informēja, ka kādas pašvaldības amatpersona nolūkā piešķirt pašvaldības finansējumu kādas biedrības projektam, būdama pašvaldības mazo grantu projektu izvērtēšanas komisijas locekle, piekļuva pašvaldības datoram.

Datorā atradās izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokols, kurš saturēja patiesas ziņas, un amatpersona sāka šā dokumenta falsifikāciju, veicot tajā labojumus, uzskata prokuratūra.
Prokuratūra uzskata, ka amatpersona protokolā aizstāja viena biedrības sagatavotā projekta nosaukumu ar citu šīs pašas biedrības sagatavotā projekta nosaukumu, apzinoties, ka citi izvērtēšanas komisijas locekļi par finansiālo atbalstu šim projektam nav balsojuši.

Amatpersona veica labojumus arī projekta īstenošanai piešķiramā finansējuma apjomā. Izmantojot viltu, maldinot, ka izmaiņas tika saskaņotas, amatpersona panāca, ka komisijas sanāksmes protokolu parakstīja sanāksmes protokolētāja.

Pēc šo darbību veikšanas amatpersona saskaņā ar iepriekšējo noziedzīgo vienošanos nodeva falsificēto izvērtēšanas komisijas sanāksmes protokolu parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai, pēc kā noformēja līgumu par projekta ieviešanu un nodeva to parakstīt otrai apsūdzētajai amatpersonai.

Pēc tam līgumu parakstīja arī biedrības valdes loceklis, būdams maldināts par to, ka izvērtēšanas komisija sniedza finansiālo atbalstu konkrētajam projektam.

Komentāri (0-2/2)

  • A
    10.08.2022 10:13
    Laikam jau Ragainim patīk tāda rīcība,ja pieņem atbildīgā darbā šādu personu. Roka roku mazgā.
  • ES
    10.08.2022 01:23
    Par Lietu vilcināšanu arī iestājas kriminālatbildība. Ko var stiept gumiju lietas izskatīšanā? KoĒ
    Kāds pamatojums pārtraukumam? Par to kāds brīdināja? Tad kāpēc?

Atstājiet komentāru