2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa noraida bijušā Līvānu novada domes izpilddirektora Skreivera prasību par piezīmes atcelšanu

Tiesa noraida bijušā Līvānu novada domes izpilddirektora Skreivera prasību par piezīmes atcelšanu

Šodien Daugavpils tiesa atstājusi spēkā Līvānu novada domes izteikto piezīmi pašvaldības bijušajam izpilddirektoram Uldim Skreiveram,  informē Daugavpils tiesā.

Prasība pret Līvānu novada domi ir noraidīta, un no rītdienas sākas 20 dienu sprieduma pārsūdzēšanas termiņš, skaidro tiesā.

Jau ziņots, ka prasītājs lietā ir Skreivers, kurš nu jau ir apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru. Lieta ir par viņam izteiktās piezīmes atcelšanu.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (LA) aģentūrai LETA apgalvoja, ka bijušais izpilddirektors nepildīja savus pienākumus.

"Tika saņemts četru deputātu iesniegums par vienu projektu. Deputāti pieprasīja informāciju par projektu, iepirkumu un būvniecības gaitu. Izpildvarai ir jāsniedz atbilde. Loģiski, ka, saņemot iesniegumu, pārvirzījām jautājumu izpilddirektoram un administrācijas Būvniecības un infrastruktūras nodaļas vadītāja vietas izpildītājam," klāstīja Vaivods.

Atbilde esot saņemta tikai no būvniecības un infrastruktūras nodaļas. Pašvaldība lēma pagarināt atbildes saņemšanas laiku, taču no izpilddirektora atbilde tā arī netika saņemta.

"Pagāja otrs noteiktais laiks atbildes sniegšanai un atbildi nesaņēmām. Uzrakstīju izpilddirektoram aicinājumu sniegt paskaidrojumus, bet izpilddirektors nereaģēja, ignorēja un neiesniedza dokumentus. Izvēlējāmies mazāko iespējamo disciplinārsodu - piezīmi. Skreiveram bija tiesības savu rīcību paskaidrot arī vēlāk pašvaldības izveidotajā komisijā, uz kuru viņš neieradās," sacīja Vaivods.

Pēc tam Skreivers esot iesniedzis prasību tiesā.

"Tika saņemts rīkojums pēc rīkojuma. Bija nesamērīgi termiņi, kas, manuprāt, bija speciāli veidoti. Nokavēju rīkojuma izpildi un tika noteikts disciplinārsods. Pārsūdzēju lēmumu pašvaldības izveidotajai strīdu komisijai, kas atstāja spēkā lēmumu," apgalvo pats Skreivers.

Viņš uzskata, ka sods uzlikt nelikumīgi, jo disciplinārsods esot pamatots ar tādiem normatīvajiem aktiem, kas pašvaldībā vairs nedarbojas. "Sods pamatots ar domes nolikumu, kas no 2009.gada vairs nestrādā," sacīja Skreivers, kurš disciplinārsodu saņēma pērnā gada augustā.

Komentāri (0-7/7)

  • to Novads
    01.06.2022 17:54
    Domē tādi paši...
  • Janka
    01.06.2022 12:54
    Nekad nekļūdās tikai Romas pāvests un Līvānu Vaivods ;)
  • Ivaram
    01.06.2022 11:19
    Neviens nav bez vainas.Katrm savi atbalstītāji,jo visiem gribas strēbt no valsts siles. Tikai kurš izveicīgāks.
  • Ivars
    01.06.2022 09:52
    Tipiskā Latvijas birokrātijas virtuve, tas kurš ziņo KNAB vai policijai par nelikumībām, tam tiek lietas un atriebības. Vaivods kārtīgi pacenties, lai noraktu Skreiveru un sabojātu reputāciju, laikam Vaivodam pēcpuse deg.
  • Novadam
    01.06.2022 09:17
    Tu būtu labs kadrs Līvānu vadībai- i dupsī ielīstu, i pēc šamējo pavēles citādi domājošos noraktu, i lietas safabricētu. Galvenais, lai kopā ar šiem šampi dzertu- un daudz.
  • A
    01.06.2022 08:54
    Bet, ja skatās novada vadībai mutē un lēkā kā mērkaķis,izpildot visas nagaiņa velmes,tad kadrs izcils.
  • Novads
    01.06.2022 08:06
    Izpilddirektors ar Piezīmi ir iesēdināts krēslā. Vēl krimināllieta tiks izskatīta. Mums šitādu kadru vajag? Kur dome skatās?

Atstājiet komentāru