2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Nesaskata Jēkabpils novada pašvaldībai reputācijas problēmas saistībā ar ierosināto lietu pret izpilddirektoru

Nesaskata Jēkabpils novada pašvaldībai reputācijas problēmas saistībā ar ierosināto lietu pret izpilddirektoru

Radio1.lv lūdza Jēkabpils novada mēram Raivim Ragainim (LZP) paust viedokli par ierosināto krimināllietu par dokumentu viltošanu pret izpilddirektoru Uldi Skreiveri, saistībā ar pašvaldības reputācijas jautājumu, kā arī vai pašvaldība nesaskarsies ar juridiska rakstura problēmām, jo Uldis Skreivers no 2.maija līdz 12.maijam pildīja izpilddirektora pienākumus gan Līvānu, gan Jēkabpils novadā? Vai ir saņemti nepieciešamie saskaņošanas dokumenti no abām pašvaldībām? Tāpat arī paust savu viedokli šajos jautājumos lūdzām Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru Uldi Skreiveri.

“Jautājumu par ierosināto krimināllietu, ļaušu komentēt Uldim Skreiveram, jo tas ir tīri personisks viņa jautājums. Nekādu policijas liegumu vai kaut kādu institūciju aizrādījumu, ka viņš nevarētu ieņemt šo amatu, mēs neesam saņēmuši. Nekas nenorāda uz to, ka viņš nevarētu ieņemt izpilddirektora amatu. Savukārt tas, ka viņš no 2.līdz 12 maijam pildīja pienākumus gan vienā, gan otrā novadā, jā, ir jādabuj šis saskaņojums  bet tas ir jābūt šī mēneša laikā,  Uldis šo jautājumu ir atrisinājis,  šeit, novadā, uzreiz paņemot bezalgas atvaļinājumu, lai varētu nokārtot visas darbības ar iepriekšējo darba vietu. Tā kā es domāju, ka viņš ir godprātīgi attiecies pret pašvaldību un visiem deputātiem un to ko viņš ir teicis, to arī ir izdarījis. “Šobrīd pagaidām nav nekādu pretenziju vai iemeslu, lai viņš nevarētu ieņemt šo amatu. Uldis strādā un pierādīs sevi darbos,” sacīja Raivis Ragainis.

“Es esmu vērsies attiecīgajās tiesībsargājošajās iestādēs. Ar vairākiem iesniegumiem, cik zinu arī citi darbinieki ir vērsušies attiecīgās iestādēs. Pēc manas esošās informācijas, visi procesi notiek, bet es neesmu pilnvarots kaut ko stāstīt, cik tālu tā lieta un arī lietas būtību, lai netraucētu attiecīgo iestāžu darbu. Tuvāko mēnešu laikā tas arī kļus zināms. Attiecībā uz sevi es gribētu teikt, es vienmēr esmu godprātīgi pildījis savus amata pienākumus. Vienmēr esmu rūpējies par savu un savas darba vietas reputāciju. Nekad neesmu pārkāpis likumu. Ja kādam liekas, ka esmu to darījis, tas ir jāpierāda tiesā. Nekāda aizlieguma darboties profesionāli man nav. Nav bijis arī kad strādāju Līvānu novadā par izpilddirektoru, lieta jau bija ierosināta. Attiecīgās iestādes neuzlika tādu liegumu. Kaut ko sīkāk atklāt par šo lietu es negribētu, lai nevājinātu savas pozīcijas tiesā un nedotu pretiniekiem trumpjus rokās. Es Uzticos latvijas Republikas tiesai un ticu, ka tā izlems pareizi un godīgi,“ sacīja Uldis Skreivers.