2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils novada dome valsts svētkos administrācijas un pilsētas iestāžu darbiniekiem naudas balvā izmaksājusi 77 000 eiro

Jēkabpils novada dome valsts svētkos administrācijas un pilsētas iestāžu darbiniekiem naudas balvā izmaksājusi 77 000 eiro

Jau tradicionāli, sagaidot valsts svētkus Jēkabpilī pašvaldības administrācijas un iestāžu darbiniekiem tiek izmaksātas naudas balvas. Šogad naudas balvas apmērs bija 100 eiro pirms nodokļu nomaksas. Kā informē pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis, tās tika izmaksātas 770 darbiniekiem. Tātad, ja naudas balvas 100 eiro tika izmaksātas 770 darbiniekiem, tad kopumā naudas balvām iztērēti 77 000 eiro.

Tiekoties ar žurnālistiem preses konferencē, Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP) uzsvēra, ka naudas balvas saņēma tikai Jēkabpils pilsētas pašvaldības administrācijā un iestādēs strādājošie darbinieki, jo līdz jaunajam gadam daudzi jautājumi tiek risināti atbilstoši katras apvienotās pašvaldības budžetam. Jēkabpilī šī tradīcija, pateikties par krietnu darbu darbiniekiem valsts svētkos, jau ir gadiem ilga. Savukārt bijušajos novados, katrā bijusi sava tradīcija, atsevišķos naudas balvas izmaksātas jau iepriekš, piemēram, Krustpils novads saviem darbiniekiem naudas balvas izmaksājis vēl pirms pašvaldību apvienošanās. Savukārt pašvaldības aģentūrā “Jaunā muiža” darbiniekiem naudas balvas izmaksātas uz valsts svētkiem, jo šāda nauda bijusi paredzēta iestādes budžetā. Savukārt novados, kur šādas naudas balvas izmaksāja valsts svētkos ar domes lēmumu, šogad tās netika izmaksātas, jo bijušo novadu pašvaldību vairs nav, bet jaunais Jēkabpils novads nevar pieņemt šādu lēmumu saistībā ar kāda bijušā novada iestādi.

Komentāri (0-2/2)

  • Hmmm
    29.11.2021 23:56
    Sportistiem arì bija jāraksta iesniegumi priekš naudas balvām,cerams mūzikas, mākslas skolas un republikas olimpiāžu laureātus 2022.g.pavasarī arī atcerēsies! Kā arī ņems vērā inflāciju,jo,piemēram,mūzikas skolās neviens konkurss nav lētāks par 30eur un to maksā vecāki+skatuves tērps arī nepieciešams!
  • Sods
    29.11.2021 20:44
    Lauki šogad ēdis maizīti ar sviestu un speķi!!

Atstājiet komentāru