2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī sniega tīrīšanā iesaistītas astoņas tehnikas vienības un 15 sētnieki

Jēkabpilī sniega tīrīšanā iesaistītas astoņas tehnikas vienības un 15 sētnieki

Jēkabpilī šodien sniega tīrīšanā iesaistītas astoņas tehnikas vienības – četras lielās tehnikas vienības - sniega tīrīšanai un sāls kaisīšanai pilsētas ielās, kā arī četras mazās tehnikas vienības ietvju tīrīšanai – divi mazie traktoriņi – KIOTI un MOVO, kuri gan tīra, gan kaisa pretslīdes materiālu, kā arī divi sniega pūtēji STIGAS. Sniega tīrīšanā iesaistīti arī 15 sētnieki. Ietves pret slīdamību tiek apstrādātas ar smilts- sāls maisījumu, informē SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne.

Viņa informē, ka sētniekiem primārais ir notīrīt autobusu pieturvietas. Ietves tīra gan sētnieki, gan tiek izmantota mazā tehnika un sniega pūtēji.  
Smilts- sāls maisījuma konteineri pilsētā ir uzpildīti. Vecie, bojātie konteineri šogad tika arī nomainīti. Pilns konteineru saraksts pieejams šeit: https://www.jekpak.lv/uploads/files/pielikumi/sadalas/ielu-uzturesanas-darbi/smilsu-konteineri-2020-2021gziema.pdf

Šobrīd uzņēmumā ir aptuveni 100 t tehniskā sāls ielu kaisīšanai, kā arī 200 t smilts un sāls maisījuma. Vērojot laika prognozes, pēc nepieciešamības tiks pasūtītas nākošās pretslīdes materiālu kravas.

Ielas šobrīd tiek apstrādātas ar tehnisko sāli. Tas iedarbojas un tiek lietots līdz -15 grādu salam, ja temperatūra būs zemāka par -15, tad uzsāks lietot smilts- sāls maisījumu.

Ieva Kancāne piebilda, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ziemas dienesta darbinieki veic brauktuvju pārbaudi katru nakti plkst. 02:30, bet ietvju pārbaudi plkst. 3:00

Iedzīvotāji var ziņot SIA “Jēkabpils pakalpojumi” operatīvajam dežūrdienestam par nepieciešamību notīrīt kādu ielas vai ietves posmu, sūtot WhatsApp ziņu vai zvanot uz telefona Nr. 29387082, kā arī ziņot par konstatētajiem ielu apgaismojuma bojājumiem, ceļa zīmju, seguma un drošības barjeru bojājumiem.

Jau ziņots, ka arī šogad SIA “Jēkabpils pakalpojumi” pārziņā, galvenokārt, ir pilsētas ielu un publisko teritoriju uzturēšana.

Ielu braucamās daļas uzturēšana tiek organizēta prioritārā secībā atbilstoši ielu uzturēšanas klasēm- sākot ar pilsētas galvenajām, noslogotākajām ielām, sabiedriskā transporta kustības maršrutiem, kā arī ielām un ietvēm gar izglītības iestādēm. Šīs ir teritorijas, ar kurām uzsāk sniega tīrīšanas darbus– pārējais ir pakārtots.

Ielu un ietvju posmu uzturēšana būvdarbu laikā ir jānodrošina attiecīgajam būvuzņēmējam tik ilgi kamēr objekts nav nodots ekspluatācijā vai kamēr pašvaldība nepārņem brauktuves ziemas darbu uzturēšanu.

Savukārt par mikrorajonu iekšpagalmu sakopšanu atbild namu apsaimniekotājs, par veikalu un tirdzniecības centru teritorijām atbild komersants, bet par pilsētas apvedceļiem (tranzīta ielām) šobrīd atbild Latvijas Autoceļu uzturētājs.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi noteic, ka privātmāju īpašnieki ir atbildīgi par to īpašumam piegulošo ietvju uzturēšanu. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” privātmāju īpašniekiem piedāvā bezmaksas smilti ietvju kaisīšanai. Smilts-sāls konteineri ir izvietoti visā pilsētas teritorijā, viegli pieejamās vietās. 

Foto: No arhīva

Komentāri (0-3/3)

  • Ome
    29.11.2021 18:36
    Sniega tīrītāji un kaisītāji šodien čakli braukāja pa ielām. Malači! Toties ietves - kā nu kurā vietā. Bail pat iedomāties, kā būs, kad viss uzsals.
  • mamma zuze
    29.11.2021 17:54
    nu tad baigā problēma...sniegs uzsniga :DDD
  • Iveta
    29.11.2021 17:12
    Ja agrāk darbos tika iesaistīti bezdarbnieki un ietves bija kārtībā un tīras,tad šodien nebija notīrītas tās pie ceļa braucamām daļām,pārvietjos,kā ''sūnu ciemā""Vakcinētie,negrib darīt tomēr nevakcinēto darbu???!!1

Atstājiet komentāru