2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Noslēgušies pārbūves darbi Jēkabpilī Oskara Kalpaka laukumā (FOTO)

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka 2021. gada 30. septembrī noslēgušies būvdarbi Oskara Kalpaka laukumā iepretim Jēkabpils Valsts ģimnāzijai, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne.

“Būvdarbu laikā laukumā veikti patiešām apjomīgi darbi- demontēts nolietotais asfalta un dzelzsbetona segums, veikti laukuma bruģēšanas darbi, izbūvēti gājēju celiņi un apgaismojums, uzstādītas velonovietnes un soliņi, kā arī veikti apzaļumošanas darbi,” stāsta SIA “Jēkabpils pakalpojumi” būvinženieris Aigars Začests.

Pēc veiktajiem darbiem, laukums ir sadalīts divās funkcionālajās zonās– vienā no tām iekārtots 1308 m2 liels automašīnu stāvlaukums, otrā izveidots tūrisma un atpūtas objekts, kas papildina Strūves ģeodēziskā loka punkta tūrisma infrastruktūru. Laukumu pāreja tiek iezīmēta ar norobežojošiem metāla stabiņiem, kuru virsmā ir iefrēzēti valstu nosaukumi, kurām cauri iet Strūves meridiāna loks. Savukārt 34 granīta plāksnēs, kas izvietotas tūrisma objektā, iedrukāti arī ģeodēziskā loka punktu nosaukumi.

Ar Strūves loku saistītie fakti un informācija grafiski attēlota arī uz soliņu betona pamatnēm

Atstājiet komentāru