2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Projektā “Meža dienas 2021” stādīs kokus un krūmus Viesītē, Vandānos, Rubenē un Jēkabpilī Kena parkā

Projektā “Meža dienas 2021” stādīs kokus un krūmus Viesītē, Vandānos, Rubenē un Jēkabpilī Kena parkā

Starptautiskā Meža diena oficiāli šogad tiek atzīmēta 21.septembrī.  Tās ietvaros Valsts meža dienests aicina restaurēt - atjaunot saziņu ar mežu - dodoties pastaigās un pilnveidojot zināšanas - pētot un izzinot mežu, tā nozīmīgumu Latvijā un pasaulē, informē Jēkabpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Arī Jēkabpils novada pašvaldība ar vairākām aktivitātēm iesaistās "Meža dienas 2021" iniciatīvā.

Viesītē 17.septembrī tiks stādīti 7 Laimes koki pie Bānīša sliedēm. Uz koku stādīšanu ir uzaicinātas un kokus stādīs Viesītes bērnudārza grupiņas un 1.klase.

17.septembrī stādīšana notiks Vandānos atpūtas vietā pie Daugavas, savukārt Rubenes dabas parkā tiks stādītas tūjas.  Stādīšanu veiks pagastu darbinieki.

Bet sestdien, 18.septembrī, Jēkabpils novada pašvaldības darbinieki “Meža dienas 2021” projekta ietvaros ar moto „Veidosim daudzveidīgu Latviju un tīkamu tās ainavu!” Kena parkā stādīs dekoratīvos košumkrūmus.

Līdz šim Kena parkā jau ir aizsākta krūmu grupu stādīšana, lai atjaunotos parka ainaviskā struktūra. "Meža dienas 2021" ietvaros Kena parks tiks papildināts ar Vanhuta spirejām un kokveida hortenzijām.

Atstājiet komentāru