2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Daugavas aizsargdambju savienojumu pabeigs oktobra sākumā

Daugavas aizsargdambju savienojumu pabeigs oktobra sākumā

Jēkabpils novada domes vadība, tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem preses konferencē, informēja, ka būvdarbus Daugavas aizsargdambju savienojuma izveidei paredzēts pabeigt līdz 7.oktobrim. 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Kārlis Stars (NA) skaidro, ka aizsargdambju savienojumu paredzēts izveidot ar betona bruģa segumu 1,5 metru platumā, un gar malu būs aizsargsiena. Viņš piebilst, ka būvdarbi ieilga līdz rudenim, jo bija jāveic izmaiņas projektā. Uzsākot būvdarbus, tika konstatētas neprecizitātes topogrāfijā un bija nepieciešams veikt izmaiņas būvprojektā.

Darbi tiek veikti par līgumcenu – vairāk nekā 103,1 tūkstotis eiro. Līgums par būvdarbu veikšanu tika parakstīts ar uzņēmumu “Riga Rent”, bet neilgi pēc darbu uzsākšanas uzņēmums mainīja nosaukumu un tagad ir SIA “RR Nord”.

Jau ziņots, ka pavasarī Jēkabpilī sāka Daugavas aizsargdambju savienojuma izbūvi zem tilta. Daugavas kreisajā krastā gājējiem, velobraucējiem un citiem, kuri izmanto promenādi, šobrīd nākas pie tilta kāpt lejā, pa tuneli doties uz otru pusi un tad atkal kāpt augšā, lai turpinātu ceļu pa aizsargdambi. Lai neērtības novērstu, pašvaldībā jau pagājušajā gadā izstrādāja projektu, kas paredz savienot abas aizsargdambja puses, izveidojot nepārtrauktu trasi bez šķēršļiem. 


Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru