2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA JK Namu pārvalde: Sakārtojot pagrabus un bēniņus, iegūtas tīras koplietošanas telpas (FOTO)

Vairāku Jēkabpils māju iedzīvotāji ir izmantojuši iespēju atbrīvoties no lielgabarīta atkritumiem, piesakot Namu pārvaldē to izvešanai konteineru. Lielisks piemērs ir mājas Celtnieku ielā 5C iemītnieki, kuri, sakārtojot savus gaiteņus, pagrabus un bēniņus, ieguvuši tīras koplietošanas telpas.
 
Ierosinātāja šim pasākumam ir mājas iedzīvotāja Arta Lazdiņa, kura organizēja divas talkas, aicinot pārējos iedzīvotājus rūpēties par drošu un sakārtotu vidi.

Vairākums mājas 39 dzīvokļu iemītnieku piekrita, jo rezultātā iegūtas ne tikai tīras koplietošanas telpas, kas būs drošas no ugunsdzēsības viedokļa. Kā mēs zinām, tīrībā nepatīk uzturēties arī dažādiem parazītiskiem kukaiņiem. Turklāt pēc paveiktā ir pavisam cita sajūta, ieejot savā mājā, jo katrs apzinās, cik daudz darba ieguldīts, līdz ar to pašiem iedzīvotājiem rokas vairs neceļas, lai telpas atkal aizkrāmētu ar nederīgām lietām.

Arta stāsta, ka ir liels prieks par paveikto. Liels gandarījums arī par sadarbību ar Namu pārvaldi un iedzīvotāju atsaucību. „ Jutu, ka cilvēki nav vienaldzīgi, un tad ir vērts censties,” saka Arta. Ikviena dzīvokļa iemītnieki tika uzrunāti un uzklausīti, lai saprastu, kuri ir tie, kas vēlas, lai viņu pagrabi tiek iztīrīti. Pie pagrabu durvīm tika piestiprinātas attiecīgas zīmītes, kurus pagrabus nepieciešams tīrīt un kurus ne, un darbs varēja sākties. 

Pirmajā talkā, kas notika 21.augustā, abi konteineri bija pilni divu stundu laikā. „Un tad mēs sapratām, ka ar vienu talku ir par maz, jārīko vēl,” atceras Arta. Pēc nepilnas nedēļas iedzīvotāji atkal sanāca kopā, lai strādātu līdz vēlai nakts stundai un pieliktu punktu nekārtībai koplietošanas telpās. Visi bija netīri un noguruši, taču ar gandarījuma sajūtu par labi paveiktu, kopīgu darbu, kas uz pozitīvas nots vienojis lielāko daļu mājas iedzīvotāju. Gadījās arī kuriozi. Tā pēc pirmās talkas pamanījuši, ka pazudušas pagraba ārdurvis, kas bija izņemtas, lai netraucētu staigāšanai. Pārdomājot nonāca pie vienīgā varianta - durvis varētu būt aizgādātas turpat, kur viss pārējais todien nevajadzīgais: konteinerā. Tā arī bijis – durvis smuki noliktas maliņā izmešanai. 

Izmaksas mājai par vienu 8 m3 konteineru ir 150 eiro, kas tiek segtas no mājas pārvaldīšanas maksas. Turklāt, izvācot atkritumus pašiem, to izdevās izdarīt lētāk un ātrāk, nekā tad, ja šo darbu veiktu Namu pārvaldes darbinieki.
 
Informējam, ka lielgabarītu konteineru var pieteikt pie Namu pārvaldes ēku un apsaimniekojamo teritoriju pārziņiem (Jēkabpils iecirknis, tel.652 35906; Krustpils iecirknis, tel.652 21153). 

Mums, namu apsaimniekotājam, ir svarīgi, lai ikdienas gaitas jums radītu pozitīvas emocijas, tāpēc aicinām izrādīt iniciatīvu, iesaistoties savas mājas apsaimniekošanā!

Foto: privātais arhīvs un JK Namu pārvalde

Iveta Skolniece,
SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru