2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī noslēgusies Strūves parka rekonstrukcija (FOTO)

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka 2021. gada 18. jūnijā pabeigti Strūves parka rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi.

“Rekonstrukcijas laikā Strūves parkā izbūvēta jauna apgaismojuma līnija, uzstādītas laternas, veikta betona bruģakmens taciņu izbūve, parka apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi, kā arī infrastruktūras un vides objektu uzstādīšana,” skaidro SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ceļu būvinženieris Aigars Začests.

Teritorija ir aprīkota gan ar ikdienā nepieciešamās infrastruktūras objektiem – soliņiem, atkritumu urnām, velo novietnēm, gan arī ar aizraujošiem vides objektiem izzinošu rotaļu ierīču izskatā– kaleidoskopu, teleskopu, kopasu, ūdens spēli un dažādiem interesantiem spoguļiem, ko izgatavoja SIA “Tig RA”.

Darbi veikti Interreg V-A Latvijas– Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta ''Starptautiskā tūristu maršruta “Strūves ģeodēziskais loks” izveide" ietvaros. Projekta laikā uzsākta arī laukuma Brīvības ielā (O.Kalpaka laukums) pārbūve, kur, tāpat kā Strūves parkā, iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs iepazīties ar tajā esošajām vēsturiskajām liecībām un uzzināt Strūves ģeodēziskā loka nozīmi!

Strūves parks pilsētā ir kļuvusi par lielisku atpūtas vietu, kur izmēģināt izzinošas rotaļlietas, kas savulaik bija katra astronoma arsenālā- baudīsim to, kā arī kopā uzturēsim parku tīru un kārtīgu!

Ieva Kancāne,
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru